Nov 30

Denna underbara tavla av Sture och Charlotte Johannesson pryder butiken sedan ett tag. Motivet är Boy George och är gjord på en Apple II, en av de allra första hemdatorerna. Sture och Charlotte Johannesson var pionjärer i Sverige när det gällde att skapa konst med datorn som redskap. Den är signerad 1984.

På Form/Design Center i Malmö pågår en utställning 25 november – 22 januari som heter MINDBLOWING

Utställningsaffischen har Sture Johannesson gjort.Utställningen beskrivs så här: “Ta en magisk tripp till en av populärkulturens mest mytomspunna platser och epoker: San Francisco, andra halvan av 1960-talet.  Haight-Ashbury. Fillmore. Greatful Dead. Fria droger. Fri kärlek. Fria festivaler. Happenings. Blommor i håret. Love, Peace & Understanding. Upplev de psykedeliska konsertaffischerna av några av de mest stilbildande artisterna, som Rick Griffin, Alton Kelley, Wes Wilson och Stanley Mouse.”

Länk till butiken precis en sån

Leave a Reply

preload preload preload