Oct 30

Tänk att vår generations hetaste pryl, idag är omoderna antikviteter!? Jag pratar om skivor, singlar och LP-skivor. De var dyra, åtråvärda och det absolut hetaste som fanns i allas tonårsrum under 50/70-talet. Idag är de ute, omoderna och möjligtvis samlarobjekt för vissa. Hos många av oss står de i travar i källarförråden. För den uppväxande skaran kommer de att vara som stenkakorna var för oss – omoderna!

I veckan så köpte jag in ett antal fodral till skivor och kassettband (vilka är ännu mera omoderna) och med det ena fodralet följde ett antal singlar. Ägaren hade noggrant präntat dit alla artistnamn och låtar.

En av skivorna var faktiskt samma som jag fick som min allra första singel till min grammofon när jag var 12 år. Zum, Zum, Zum med Siv Malmqvist. Den hörde väl inte till mina absoluta favoriter, men som sagt den var min första singel.

 

Däremot älskade jag den här! Anna & Mej med Lalla Hansson

Det här snygga fodralet satt skivorna i.

Här ett fodral att ställa singlarna i med samma mönster.

Ett fodral till!

Här ett förvaringsalbum för kassettband.

En sådan här kassettsnurra hade jag själv hemma i mitt tonårsrum.

Frågan är hur många som är födda efter 1990 som vet vad sambandet mellan ett kassettband och en blyertspenna är!?

Länk till butiken precis en sån

6 Responses to “Skivor till kaffet!”

 1. Gila says:

  Fast just LP skivor har delvis blivit inne igen….här i Sthlm ser man många som febrigt letar igenom LP skivorna på loppisar….en del artister ger numera även ut LP skivor också…t.ex Anna Ternheim. Har flera vänner som köpt LP-spelare sista året…

 2. form55 says:

  Det finns alltid flera som febrilt letar LP-skivor och singlar på varenda loppis. Om man bara är insatt så verkar det lätt att tjäna bra med pengar på dessa.

 3. Jo visst finns det, som jag skrev, de som samlar, men för gemene man så är vinylplattor och kassettband förbi.

 4. Skaffaren says:

  Idel kända låtar. Det är många förhoppningsfulla tonåringar som pimplat mellanöl till den här musiken. Jag lyssnade faktiskt på Tina & Marina för ett par dagar sedan. Första gången på säkert 30 år 🙂

 5. Anna says:

  Vi köper bara vinyl! I genrer vi lyssnar mycket på, bl.a. punk och hardcore, så släpps allt nytt också på vinyl. Det är såååå mycket mer känsla i vinyl!
  Jag hade också en sån där gammal kassettsnurra när jag var liten på 80-talet. Har nu beställt ett häftigt iphone-skal som ser ut som ett kassettband istället 😉

 6. Marie says:

  jo då vem minns inte, har själv två sådana singelalbum och är kluven inför att sälja dem, kommer aldrig att spela dem, men ungdomsminnen finns i dem:)

Leave a Reply

preload preload preload