Oct 23

I mitt förra blogginlägg berättade jag om att jag köpt in en del retroleksaker till butiken. Innan jag beställde leksakerna, gjorde jag och min man en liten lista på leksaker vi mindes från vår barndom. När vi var barn på 60-talet, så hade man inga mängder med leksaker och det är kanske därför man har så starka minnen av dem!? Bilarna som min man mindes, fanns med i förra blogginlägget. Nästa sak som stod på listan var en dockservis, som jag fortfarande har kvar, den har använts till många små kafferep för dockor och vänner.

Servisen som jag valde att köpa in till butiken är i tålig plåt och förvaras i en söt väska och det medföljer även servetter och en duk i riktigt tyg. Vem kan motstå den?

Nästa sak på listan som både jag och min man mindes, var kubpussel. Ni vet sådana där pussel av träkuber som har sex olika motiv.

Pusslet jag valde till butiken har motiv på olika dinosaurier, säkert väldigt tilltalande för barn i åldern 4-7 år.

Snurretoppen hade både jag och min man när vi var små på 60-talet. Minns ni fascinationen när den snurrade och började spela?

Eller…

 

 

 

 

 

 

“Tryck och skaka-figurer”

 

 

 

 

 

Magiska kalejdioskop!

 

 

 

 

 

 

 

Vyssande speldosor!

 

Det här var en del av alla de leksaker jag köpt in till butiken. Här får ni se en bild från butiken där jag samlat alla leksakerna.

Bilarna får dock bo i det låsta glasskåpet, efter att någon försökt stjäla av dem…

Här är en länk till alla leksakerna på webshopen

2 Responses to “Leksaker man minns”

  1. Ulrika says:

    Vi har letat hur länge som helst efter en snurretopp till förskolan, nu måste jag bara övertala min chef att barn måste få ha en för en normal utveckling, så underbart att se alla leksaker och få minnas….

  2. Jag har i lager, kan skicka med dina övriga saker.

Leave a Reply

preload preload preload