Oct 20

Vi är en grupp på över sextio retrobloggare som har kontakt med varandra på FaceBook. Där utbyter vi tankar, bloggar och ibland utmanar vi varandra till att blogga kollektivt om samma ämne. Denna gången föreslog jag att vi skulle visa vad vi har i våra besticklådor och vi får se om någon annan nappar.

I min besticklåda som används dagligen, är det inget spännande alls – helt vanliga restaurangbestick som tål diskmaskin. Tråkiga men praktiska!

Betydligt roligare är min uppsättning med danska bestick med skaft i jakaranda.

Se på den underbara formen på skedarna och gafflarna.

Nästa låda som jag drar ut är inte heller så kul, eller användbar. Det är dopskedar och silverskedar som släkten samlat åt mig i årtal och som nu ligger oanvända. Köttknivarna från Laguiole används dock.

Nästa låda använder vi dock ofta. Här samsas min mans och mina favoritbestick. När jag dukar blir det med Signe Persson-Melins maffiga bestick från 70-talet med handsmidda blad och med skaft i packawood – underbara att äta med. Dock saknar jag fortfarande skedar. De lite större salladsbesticken är också S P-M och kommer från hennes serie till Stockholm Design House till salladsskålen Umbra.

De andra besticken dukar alltid min man med och det är de välkända Focus de Luxe av Folke Arström. Själv tycker jag de är mycket vackert formgivna och vackra att se på, men jag gillar inte att äta med dem. Knivens blad är inte speciellt vasst och gaffelns “klor” så pass grova och korta att om man spetsar ex en potatis så ramlar den bara av. Men som sagt så turas vi ju om med att duka här hemma så om jag är på g så blir det Signes bestick som ligger på bordet när vi ska äta! =)

Länk till butiken precis en sån

4 Responses to “Öppna dina besticklådor!”

  1. Kerstin says:

    Alldeles fantastisk form på de danska besticken! Och det är så skönt med träskaft.

  2. Ja de är både läckra, snygga och härliga att äta med.

  3. Berit says:

    Reagerade också starkt på de danska. Formen på skeden – så läcker!

  4. […] besticklådan oktober21 insertAd(true); I uppdrag av Carina på Precis en sån så ska vi visa upp våra […]

Leave a Reply

preload preload preload