Oct 19

Köpte för ett tag sedan en läcker kryddhylla av Laurids Lønborg. När paketet kom blev jag dock ganska besviken eftersom alla burkar samt hyllan var i ett dåligt skick och jag hade betalt en bra slant för setet.

Det syns dåligt på bilden, men båda burkar och hylla var svarta och såg skavda och eländiga ut. Tyvärr var jag för ivrig med mitt Fulgentin så jag har ingen bild på själva hyllan innan rengöringen.

Efter cirka en halvtimmes putsande blev resultatet så här! Det mesta som var fult på delarna var helt enkelt ren skit…

Dock kommer jag nog att fortsätta putsa lite till en annan dag för att få bort mer av de svarta klistermärkena vid etiketterna.

Men visst är kryddhyllan alldeles, alldeles underbar!?

Nu kan ni läsare ju tro att jag skriver om Fulgentin bara för att jag säljer det, men ni ska veta att jag hade inte sålt det om det inte hade varit så himla bra!!! Gång på gång överraskas jag av resultaten när jag tex som idag, polerar gammal plåt. Ett annat rengöringsmedel hade repat plåten och skadat den, för att inte tala om pappersetiketterna. När mina kunder i butiken frågar om användningsområdet för detta undermedel, så brukar jag svara att det är bra till ALLT utom glas. Instrumentpanelen i bilen, dina instrument, datorn, all plast, allt plåt och emalj, rostfritt, teak mm mm.

Det roliga med Fulgentin är ju att det är ett riktigt “retromedel” – har funnits sedan 40-talet!

Länk till butiken precis en sån

2 Responses to “Fulgentin – min räddare i nöden!”

  1. Gila says:

    Tack för tips! Det är något som jag behövt länge…ska försöka hitta.

  2. Hör bara av dig så kan jag skicka en flaska!

Leave a Reply

preload preload preload