Sep 21

I går och i dag har jag farit som en skållad råtta i butiken och detta eftersom det är Gallerinatten på lördag. Under sex timmar brukar det komma upp emot 1000 besökare och det gäller att butiken är väl förberedd. Så mycket golvyta som möjligt behövs, vilket innebär att jag idag kånkat runt på halva butikens inredning samt slipat ner ett skrivbord. Snyggt i skyltfönstren vill jag ju också ha, så idag röjde jag även skyltfönster vilket ledde till att saker blev över och nya kom till som det inte fanns något utrymme för – hjälp! Saker som är ömtåliga måste ställas på nya ställen och saker som tål att “pillas på” måste skyltas upp snyggt. Skyltar har spottats ut från min kopieringsmaskin och lika snabbt har jag farit runt och satt upp dem. Plötsligt knackar det på fönstret och några japanska kunder vill komma in, samtidigt smiter några andra glada kunder in – oj grejer överallt men mina kunder ler bara glatt. Några ordrar från webshopen ramlar in, inget att be för, packa, skriva adresser och sedan till Posten. Tillbaka till butiken och kaoset och då kommer jag på att jag inte bloggat på jättelänge – stort dåligt samvete! Kommer på en lysande idé, jag har ju aldrig visat keramiken jag har av Signe Persson-Melin.

Framför tavlan med Perssons Kryddschema står fyra kryddburkar vilka lanserades på H55. Perssons Kryddschema formgavs av Signes man John Melin och hans kollega Anders Österlin och Karin Österling-Bergholtz författade texterna.

Kryddburkarnas text, stämplade Signe in i leran med blystämplar från ett nedlagt tryckeri.

 

En senapsburk i perfekt skick!

Senapsburken är formgiven före 1955 eftersom den endast är signerad med SP.

Här ser ni Signes härliga flaskor för Besk och Skåne.

I morgon ska jag visa resten av Signe Persson-Melins keramik som finns i butiken. Nu ska jag ta mig en välbehövlig natts sömn, vi hörs i morgon!

Länk till butiken precis en sån

3 Responses to “Kryddburkar av Signe Persson-Melin”

  1. Gila says:

    Åhhh jag ångrar så att jag inte köpte en Perssons kryddschema på en loppis….när jag gick tillbaka fanns den inte kvar…dock har jag en beskflaska….kände igen hennes signum…fisken annars hade jag nog inte köpt den…

  2. Du kommer säkert att hitta en ny vid en annan loppis!

Leave a Reply

preload preload preload