Sep 07

Jag är noga med var jag förvarar min plånbok och tycker att jag alltid har koll på den. Trots det har jag upprepade gånger förlagt den… För många år sedan var jag på promenad i Pildammsparken i Malmö med min son. Vi satt och njöt i solen på en bänk och när vi kom hem ringde telefonen och en röst sa: -Har du tappat din plånbok? Denna gången hade jag inte ens upptäckt att plånboken var borta, utan det var den snälla mannen i telefonen som uppmärksammade mig på att han hittat den på en bänk. En annan gång var jag på Åhlens och shoppade när jag plötsligt hör mitt namn ropas upp i högtalarna. Jag gick till informationsdisken där jag fick veta att min plånbok hade hittats av en turistande tysk familj på en hylla. En annan gång ringde det från Friskis & Svettis och de berättade att min plånbok fanns hos dem. Jag visste denna gången att den var borta men hade ingen aning om var eller hur. En man hade hittat ett gäng småkillar sittandes utanför Friskis & Svettis, ivrigt rotandes i min plånbok. Han övertalade dem om att lämna in plånboken för att sedan garanterat bli belönade med en slant från upphittaren. Självklart fick pojkarna en stor godispåse och en slant av mig och jag var mycket tacksam även mot mannen som ingripit. En annan gång blev jag bestulen på skolan där jag arbetade. Helt plötsligt var min plånbok borta och jag hade ingen aning om var den tagit vägen, dock misstänkte jag stöld. Ett halvår senare ringde en kvinna från ett hyreshus i närheten av skolan och sa att hon hittat min plånbok på gården under en massa brädor…

I dag när jag var i butiken och skulle plocka fram min plånbok ur ryggsäcken, så fanns den inte där! Va!? Jag försökte erinra mig när jag senast haft den och kom fram till att det var kvällen förut när jag var i butiken. Jag gav upp mitt letande och bestämde mig för att den säkert ramlat ur väskan och skulle ligga och vänta på mig hemma i soffan. I kväll när jag skulle gå hem så stötte jag ihop med min granne som har lokal bredvid min butik. Han log stort och sa att han sökt mig flera gånger på telefon under dagen. Han berättade att någon hade lagt in en plånbok i vårt gemensamma brevinkast. Där var min plånbok – igen!

Med dessa små berättelsen vill jag framhålla att jag alltid vill tro att människor är ärliga. Det har bara hänt en gång att min plånbok försvunnit för alltid. Den gången var det någon som gick in i mitt kök i butiken (när jag var i butiken) och lyckades stjäla min plånbok, min telefon plus växelkassan som låg i butiksdisken. Den gången blev jag riktigt skärrad och polismannen som jag anmälde stölden till, tyckte att jag var riktigt blåögd. Det allra värsta var känslan av intrång och att ha blivit berövad min blåögda tro på människors ärlighet. Pengarna var inte kul att bli av med samt alla foton och minnen som fanns i plånboken. Det allra värsta var dock att bli av med id-kort, rabattkort, medlemskort, kreditkort och alla andra kort som jag var tvungen att spärra och skaffa nya. Många timmars arbete fick jag lägga ner på det. Efter den gången har jag aldrig haft pengar och kort på samma ställe – aldrig mer bli av med alla kort! Jag skaffade en korthållare / kortplånbok.

Efter detta långa blogginlägg vill jag presentera en ny vara hos precis en sån – kortplånboken! Designern kallar sitt företag för aveva och finns i Malmö.

Här presenterar hon sin kortplånbok med egna ord:

Se vilken underbar färg- och mönsterglädje!

Här har jag valt ut en favorit i orange.

Som sagt finns de till salu i butiken och inom kort kommer de även att finnas i webshopen – håll utkik!

Länk till butiken precis en sån

6 Responses to “Min plånbok – en bomerang!?”

 1. Gila says:

  Ååå jag såg dessa i en butik i Sthlm i förra veckan. Snygga!

 2. Jag de är otroligt läckra!

 3. Marie o Rikard says:

  Härliga! men undrar varför det inte finns någon lite mer manlig, kanske med fräck text el liknande….en idé kanske

 4. Hej!
  Dom är ju bara helt underbara. Tack för den lilla necessären jag beställde från dig. Den var jättefin och ligger numera dagligen i min väska :). /Maria/Prylodesign

 5. Anna says:

  Wow så snygga och praktiska! Ska kika när du har den i webshopen 🙂 Kul inlägg också 🙂

Leave a Reply

preload preload preload