Sep 03

Äntligen har jag fått veta vem som designat min fina textil som jag har i hallen! Det enda jag egentligen vetat är att den kommer från Strömma och att jag älskar den.

Idag fick jag ett mail från Ritva Wahlström som berättade att det var hon som designat textilen på Strömma någon gång på 60-talet. Hon kom inte ihåg namnet, men jag är mycket glad att jag nu vet upphovskvinnan till denna underbara textil! Tack Ritva Wahlström!

Strömmas bomullsspinneri, vid Karlshamn, var ett av Sveriges äldsta textilföretag med anor sedan 1800-talets början. Under 1960-talet var  Göta Trägårdh ledare vid Strömma och kända designers som Kjell Bolin, Barbro Grytnäs, Ritva Wahlström m fl arbetade för henne. Ritva Wahlström arbetade där under tre år och därefter som frilansare hos bland annat Åhlens, NK och Ikea. Därefter startade hon eget som fick namnet Ritva Design och designade där mängder av mönster. Nuförtiden gör Ritva inga mönster utan målar istället tavlor som förgyller hennes hem.

 

Saax Ögongodis har också bloggat om en textil av Ritva Wahlström som ni kan se här: Signerad Textil

Dorabella har bloggat om en väska sydd i ett tyg av Ritva Wahlström: Rapsodiväska

Mallas memoarer visar också en textil av Ritva Wahlström: Fredagsfärg

Länk till butiken precis en sån

 

7 Responses to “Ritva Wahlström hörde av sig!”

 1. Kul att få veta vem som designat tyget, det är så vackert. Har bara sett det hos dig. Kommer du till Antikvärldens dag ?

 2. Nej det gör jag inte, du får rapportera! =)

 3. Linda says:

  Så kul att hon själv hörde av sig, man kan verkligen få ut otroligt mycket bra av sin blogg! 🙂

 4. Ja, jag blev både förvånad, smickrad och oerhört glad!

 5. ursnyggt!
  kram från dalsland//

 6. tessie says:

  Underbart snygg och vilken bra idé till website och blogg! toppen!

 7. Gila says:

  Denna textil är så fin! Så roligt att upphovskvinnan hörde av sig till dig!

Leave a Reply

preload preload preload