Aug 25

Signe Persson-Melin har formgivit otroligt mycket vackra, funktionella och stilenliga ting och jag är en av hennes största beundrare. Jag ser inte enbart upp till henne som formgivare, utan även som kvinna. Hon har genom alla år stått upp som en stark kvinna, vågat satsa och tro på sig själv. Tänk att hennes karriär startade redan på 40-talet, då yrkesvalet för kvinnor var väldigt begränsat och ofta traditionellt.

Idag skulle jag vilja visa ett mycket vackert glas för er, som formgavs 1969 för krogen Falstaff i Malmö. De låg i kartonger som hade krogens färger – orange och svart. De tillverkades på Boda glasbruk och kom allmänheten till del 1974.

Har under något år haft vinglaset och sherryglaset i min butik och nu har jag även lyckats få tag på det maffiga ölglaset. (På bilden nedan öl- och vinglaset).

Det är svårt att få fram på fotona, men glasen är svagt vridna i kupan, vilket ger ett spännande och levande intryck.

En nära vän till mig arbetade i många år på krogen Falstaff och det är även han som fått upp ögonen på mig för dessa skönheter. Glasen användes endast under några år på krogen eftersom de var för sköra för den formen av hantering. John Melin och Anders Österlin var stamgäster på denna krog, liksom Maj Sjövall/Per Wahlöö, Ricky Bruch, Jan Malmsjö, Lasse Holmgvist, Magnus och Brasse. Antagligen har alla dessa kändisar njutit av ett glas öl eller vin, serverat ur glaset Falstaff!

Några fler blogginlägg om glas formgivna av Signe Persson-Melin:

Baloon av Signe Persson-Melin

Porter av Signe Persson-Melin

Ruben av Signe Persson-Melin

Länk till butiken precis en sån

 

4 Responses to “Signe Persson-Melins Falstaff”

  1. Gila says:

    Hon har gjort så otroligt mycket snyggt!

  2. Ja och hon fortsätter hela tiden med sin formgivning, helt underbart!

  3. Annmari Carlsson says:

    Jag har 5 Falstaff vin. Fick dem av min syster i mitten av 70 talet…. .Uppskattar dem mer idag än då. Skulle gärna vilja komplettera, kanske även med ölglas.
    Hälsningar Annmari

  4. Annmari, de är så snygga!

Leave a Reply

preload preload preload