Jul 15

… glimmar! Men vad vore väl en bal på slottet utan en portmonä i guld!?

Även dessa börsar/väskor köpte jag från grossistlagret. Fyra olika mönster finns det.

När jag var en liten flicka, fick jag en sådan här av mina föräldrar när vi besökte Kiviks marknad. Jag minns än idag hur lycklig jag var över denna present. Kanske inte många som vet, men var man på marknad, så hörde det till att få en marknadsgåva.

I går visade jag en del sminkväskor, men jag glömde att visa de här fina necessärerna. Ingen kan väl motstå pepitarutigt i rosa eller turkos!?

Håll utkik, för jag kommer att visa mer framöver!

12 Responses to “Allt är inte guld som…”

 1. Gila says:

  Alltså….helt fantastiska!

 2. AL says:

  Åååååååååå ooooooooooooo aaaaaaaaaaaaaa. Jag blir ha-galen. Både dom guldiga och dom rutiga var superfina.

 3. Ja det är svårt att välja en favorit! =)

 4. Åsa says:

  Jag tror jag smäller av!!!!! En av dessa guldbörsar hade jag då jag var liten. Den andra från höger på den översta bilden. Min syster hade någon av de andra, jag minns inte vilken, kanske den som är allra längst till höger. Det var bara ett par veckor sen vi pratade om dessa börsar som vi hade för en sådär 35 år sedan. Vi använde dem för våra “stora” sedlar. Åhhhh…

 5. Ja visst är det underbart att få möta sin barndoms saker på nytt!?

 6. Åsa says:

  Ja, jag kan precis känna dem i min hand. Vet du nåt mer om börsarna. När tillverkades de? var?

 7. De tillverkades på 60-talet och framåt och de är från HongKong, som så mycket annan plast från denna tid.

 8. Linda says:

  Mums! En necessär ska helt klart bli min! 🙂 Har du mycket mer fint undangömt som man bör vänta på innan man gör en beställning? 😉
  Och visst är det härligt att gå på marknad! Just Kiviks marknad har jag aldrig varit på men Lövmarknaden i Karlskrona och Tosia bonnadan i Ronneby var stående inslag när jag bodde i Blekinge. 🙂

 9. I stort sett alla sminkväskor/necessärer är utlagda, det som kommer inom kort är speglar, autosjalar och lite hårspännen.

 10. Linda says:

  Oooh, då får jag hålla ut lite till för speglar, sjalar och hårspännen kan man aldrig få för mycket av! 😉
  (Åker faktiskt ner till Malmö första helgen i augusti så då kan jag kanske passa på att handla i butiken istället.)

 11. Härligt! Du är jättevälkommen!

 12. […] sminkväskor från 60- och 70-talet så slog mitt hjärta lite hårdare. Och när hon sedan visade guldbörsarna så var det kört. Jag bor ju inte i Malmö och har ju inte ens varit där, så det fick bli en […]

Leave a Reply

preload preload preload