Jun 30

Några snygga pjäser av Erik Höglund har jag köpt in till butiken idag. Tre av dem är signerade, den bruna burken med H729/210, den maffiga gröna karaffen med H 340/380 och den bruna skålen med H 957/210, de andra två saknar signering.

Den höga gröna karaffen är min favorit. Se så vacker den är!

Den bruna flaskan har ett läckert sigill och härliga bubblor i glasmassan.

Erik Höglund (1932-1998) var målare, skulptör, tecknare, grafiker och glaskonstnär. Han arbetade för Boda glasbruk som formgivare under åren 1953-73. Han skapade många unika verk och mängder av bruksföremål i glas, smide och skulpturer i keramik, brons och tegel. Han arbetade även för Pukeberg, Transjö, Åhus, Vrigstad och Studioglas Strömbergshyttan. Han formgav även möbler i trä och hemma i min hall står en älskad spegel som han formgivit.

Förutom de läckra pjäserna av Erik Höglund, följde även en vacker grön vas i spikoptik med.

Jag vet ingenting om den, men det finns kanske någon läsare som kan hjälpa mig!?

 

5 Responses to “Bubbligt, grönt, brunt och lite spik!”

 1. spikoptik…
  det var intressant.
  snygga prylar – man får habegär!
  kram från dalsland//
  ps. jag har en bo borgström vas lila 60-tal. vet du nått om värde t ex?
  ha en fin fredag 🙂

 2. Så vackra de är speciellt de gröna. Vill du titta på mina glas som jag lade ur häromdagen jag undrar om de är av EH. Brittmari

 3. Linda says:

  Vilken underbar färg på den gröna karaffen! Det är så snyggt med mycket bubblor i glasmassan.

 4. Kevin Gummer says:

  Just wondering is the number of the green flask is H 340/380 or H 740/380 ???

  I have a cobalt blue one signed H 740/380.

 5. admin says:

  Unfortunately, I have sold it… =(

Leave a Reply

preload preload preload