Jun 17

Karnevalen i Lund har funnits sedan 1849 och har sitt ursprung i att man skulle hälsa våren välkommen. Karnevalen pågick ibland vart annat år och ibland varje år. Dock ändrades detta år 1892 på grund av så svårartat superi att det bestämdes att karnevalen skulle återkomma vart fjärde år – karnevad.

Anledningen till att jag skriver om Lundakarnevalen är att jag på en loppis nyligen hittade en inramad affisch från 1962. Temat detta år var tydligen Kriminalkarneval och general var Eric Owers.

Eftersom jag tycker affischen är härlig och att min man är född 1962, så kommer den nog att pryda vår hall framöver.

Länk till butiken precis en sån

6 Responses to “Lundakarnevalen 1962”

 1. Benny says:

  Det var lustigt, jag tror jag har programmet från den karnevalen, det året, jag känner igen bilden!…måste kolla hemma 🙂

 2. Skaffaren says:

  Ovanlig lösning på superiproblemet.

 3. Linda says:

  Härligt pigg och glad affisch och kul med lite info om Lundakarnevalen. Har bara upplevt den en gång när jag bodde i Malmö och jag har bara positiva minnen därifrån, trots det svårartade superiet. 😉

 4. pecis som jag har en stor teckning inramad av salvado – 64. året då jag föddes. den pryder vår hall och kostade 20 kr på en auktion och ingen ropade. men det gjorde jag! inte är den snygg – men rolig. bild finns om du scrollar hos mig en stund.
  kram från dalsland//

 5. Ska gå in och kolla ikväll Jeanette!

Leave a Reply

preload preload preload