Jun 09

Då ska ni få se vad jag köpte vid mitt besök i Suckarnas gång i lördags.

Två färgglada och snygga plåtbrickor varav en av Anita Wangel. En plåtburk från Ira och en av Laurids Lønborg, båda från Danmark. En välfungerande äggklocka. Costers från Laurids Lønborg. Skålar från Erker. En Kockum kaffekanna.

Lite snygga salladsbestick, drinkskedar och ett gäng kaffeskedar.

På den här bilden med plast har jag glömt en lång snygg plastmatta i rött, svart och vitt. Vattenkannan köpte jag på vinst och förlust – den är helt svartgrön invändigt och otroligt skitig på utsidan, men jag har redan påbörjat saneringen. Klockan tickar på och håller tiden perfekt. Gula bringare i plast, kan man aldrig få för många av… Costers för att skydda sitt teakbord är ett måste!

På glasfronten fann vi nästan bara glas av Signe Persson-Melin och till vår stora glädje även tavlan Perssons kryddschema.

Vi hittade även en jättestor keramiktavla från Scäffenacker i Tyskland föreställande en fisk som just står i begrepp att svälja en annan fisk – så läcker!!!

Den sista bilden blev inte så lyckad, dock är föremålet otroligt fint i mina ögon. En handarbetskorg /tidningskorg med hopfällbara ben och en korg i tidstypiskt tyg.

Det var i stort sett allt som vi handlade på loppisen, lite annat smått och gott till bland annat barnbarnet fick dock också följa med hem. Till helgen kommer jag förhoppningsvis att kunna visa bilder på alla fina möbler som jag köpt, vi ses då!

Länk till butiken precis en sån

2 Responses to “Fina fynd från Suckarnas gång i Simrishamn”

  1. Gila says:

    Perssons kryddschema har jag sett en gång för 35 kr och köpte inte. Ångrade mig sen men se då var den såld. Den oranga vasen är från Urshult. Har en likadan och såg att Porslinsbloggen nyligen köpt en för hela 3 kr.

  2. Vad kul att få veta det om vasen, tack! =)

Leave a Reply

preload preload preload