Apr 19

När den efterlängtade våren väl anländer, så brukar det gå så snabbt att jag knappt hinner med. Jag försöker febrilt att registrera alla tecken och att njuuuta av allt vackert och hoppingivande. På vägen till butiken idag såg jag massor av vårtecken, människor som paddlade i kanalen, picknick och grillfester på gräsmattor, mängder av joggare och blommor! Jag tog några härliga bilder som jag gärna vill dela med er.

Vitsippor kan göra vem som helst svag i hjärtat.

Liksom Vårlök och Scilla.

Var man än ser, så ploppar det upp vårblommor.

Hemma på vår terrass, i vår soffa,  gömmer sig också ett vårtecken…

Längst in i hörnet, på soffryggen…

Ligger vår söta koltrasthona och ruvar.

Idag när jag kikade i boet så hade det kommit  ytterligare två ägg, alltså totalt fem ägg. Honan verkar inte bli nämnvärt störd över vår tillvaro precis intill hennes bo, dock får hon vara i fred större delen av dygnet.

Vill också visa er lite vackert Reffla från Gullaskruf av Arthur Percy,  som jag nyss köpt in till butiken. Grönt är det, så det går ju också i vårens tecken. Jag blev speciellt glad för äggkopparna, de har jag aldrig sett förut.

Jag hoppas vårvädret fortsätter i morgon!

4 Responses to “Vårtecken och Reffla”

  1. Benny says:

    Särdeles snyggt! Jag har massor av grön Reffla, mest tallrikar och assietter, men även en del annat. Jag såg såna här äggkoppar på Tradera, var på vippen att bjuda, men sen glömde jag bort det såklart…

  2. Linda says:

    Gröna Reffla är så snyggt! Har en skål och några assietter/fat i olika storlekar men äggkopparna var något alldeles äggstra! 😉 Kommer du sälja dem i den fysiska butiken eller dyker de upp i webshopen?

  3. De finns till salu på båda ställena.

  4. Har du sett äggkoppar många gånger?

Leave a Reply

preload preload preload