Apr 03

De här figurerna av Stephen Coneye från Wien som är tänkta att hängas på väggen, är bland de senaste loppisinköpen. De är vackert målade som gamla porslinsdockor. Jag tror de föreställer ett par från Peru, eller vad tror ni?

På baksidan är de märkta så här!

Att de är från Österrike råder det inga tvivel om. Sedan har någon skrivit dit med blyerts “Werkstätte Coneye Wien”. Om detta stämmer råder det dock tvivel om. Kanske någon av er som läser bloggen kan hjälpa till!?

Har nu fått hjälp att utröna vem som gjort figurerna – Tack Bertil! De är gjorda av Stephan Coneye från Wien, 1907-1978. Han var designer och utbildad inom måleri och konsthantverk. 1945 grundade han Coneye i Wien där han skapade väggskulpturer och masker i emalj och keramik för export. Efter 1962 arbetade han som frilansande konstnär och keramiker.

Länk till butiken precis en sån

16 Responses to “Docksöta figurer”

 1. Söta är de iallafall.

 2. Bertil Borne says:

  Det enda jag kan komma på nu är Goldscheider, Wien Österrike. De var ju mycket för just ansikten och bl a berömda för sina danserskor även de i lite latinostil… Får inte upp något alls på just Coneye, Wien…Jag luskar vidare..

 3. Bertil Borne says:

  Finns en designernamn i Wien som heter Stephan Coneye. Han har tydligen gjort en del för Goldscheider, vad jag kan förstå…Se bifogat..
  http://www.visueleverkoop.nl/eng/shop/00223-negro-wall-plaque.html

 4. TACK!!! Nu har jag hittat tillverkare och liknande föremål.

 5. Wanja says:

  Stopp och belägg, tillverkaren är Cortendorf och inget annat 🙂 Jag har en väggfigur och har haft ett gäng andra med etikett.

 6. Bertil Borne says:

  Tack själv…Bara kul när lösning finns…

 7. Bertil Borne says:

  Ett tillägg bara.
  Luskade lite till och hittade den här sidan…Där både Goldscheider, Cortendorf och Coneye finns med…Alla masker..
  Kan ju ha varit så att de inspirerade varandra…
  Verkar ju ligga nära till hands för det…
  Men att det är Stephan Coneye som gjort dina, råder det ju ingen tvekan om…
  Önskar er en bra start på veckan..
  http://de.picclick.com/Antiquit-ten-Kunst/Porzellan-Keramik/Keramik/Nach-Form-Funktion/Wandmasken/

 8. Kan vara så att Stephan Coneye sålt sina alster till bl a Cortendorf.

 9. Bertil Borne says:

  Kan ju vara så, då han frilansade…Kul att du hittade dem på loppis, för de verkar ju vara värda en del..Kolla föregående länk…Fina är de i varje fall…

 10. Wanja says:

  Ok, då var det nog så att Cortendorf tog över tillverkningen eftersom många är märkta Cortendorf. Det finns en jättebra sida som en samlare lagt upp med alla olika Cortendorffiguriner, nu hittar jag den dock inte… Återkommer om jag dyker på den 🙂

 11. hej söta!
  kan du kolla in min vovve och se om du kan lista ut vem, var, när…?
  stor kram och ♥

 12. Har kollar in din söta hund, men berätta gärna om den är märkt på något sätt.

 13. Wanja says:

  Hm, jag börjar nästan tro att de exemplar (likadana som dina) jag hade inne 2007 var falsketiketterade! Jag hittar dem nämligen inte här: http://www.cortendorf.de/ Det skulle i så fall förklara varför jag ofta förknippar Cortendorf med Wien 🙂 Jag måste försöka gräva fram dem jag har inne nu och kolla märkningen…

 14. Uli Boehm says:

  Stephan Coneye’ wurde am 5.11.1907 in Wien geboren und verstarb am 27.11.1978. Seine Keramiker – Werkstatt war in Wien, Neubaugasse, sein Atelier in der Kaiserstrasse.
  Er war Autodidakt ,begann mit Glasschmuck( Perlen ). Nach 1945 begann er mit Keramik(Köpfen- wie abgebildet,Figuren, Vasen und später mit Mosaiken und Keramikbrunnen).
  Eine Schülerin war Pawlata, die in Wien später sogar in der Kärtnerstrasse ein grosses Geschäft unterhielt .
  Die gezeigten Köpfe tragen nicht die von St.C, er signierte meist mit COY

 15. Hejsan, jag hittade precis likadana som dina på loppis idag, de var märkta med rund guldetikett “Werkstatte Coneye Wien keramik” på undersidan satt en handskriven prislapp “å-58 318/1 12.50” Året de var till salu 1958 gissar jag och priset var 12.50 🙂

Leave a Reply

preload preload preload