Mar 21

Fram tills idag har jag inte haft något Birka i butiken på evigheter. På förmiddagen idag ringde en dam och undrade om jag var intresserad av att köpa hennes Birka och vi bestämde att hon skulle komma till butiken. Efter en stund ringer hon igen (trodde jag) och undrade om hon kunde komma med servisen!? Väl i butiken, dröjde det inte länge förrän hon kom och vi gjorde affär. Jag började plocka i ordning och då knackar det på dörren igen. Jag öppnar och där står en dam och säger: -Hej, nu är jag här med Birkaservisen!!!

Det blev alltså dubbelinköp av Birka idag och en rolig historia. Nu har jag åtminstone Birka i butiken så det förslår!

Stengodsservisen Birka är formgiven av Stig Lindberg för Gustavsberg under åren 1973-1995. På bordet står även en ljusstake från Ystad metall av Gunnar Ander.

 

precis en sån Inredning & Design 50/70-tal

Farmor Innas Leksaker  Leksaker med retrokänsla

Vinet & Glaset Utvalda Vintillbehör

Blå Huset i Borrby

14 Responses to “Birka av Stig Lindberg”

 1. Gila says:

  Jag måste ta mig till Malmö och besöka din butik….underbara prylar!

 2. khina says:

  Tokigt kan det bli ibland men du lär nog få den såld. Gullig historia var det iallafall.

 3. Tack Gila, du är hjärtligt välkommen!

 4. Ja, jag har skrattat för mig själv flera gånger under dagen.

 5. kan inte bli svårsålda – är jättesnygga 🙂
  kram från tanten i dalslands svar på toscana…
  🙂

 6. Bertil Borne says:

  Härlig historia…Själv är jag inne på lite Prunus just nu…
  Lycka Till…

 7. John O'Mhaoilchéara says:

  My parents have used ‘Birka’ since they married in 1980 – and it still looks fantastic. It seems to be virtually indestructible. They bought it from Switzers department store in Dublin. Pity it’s no longer in production. Stig Lindberg was a genius : )

 8. Gunilla person says:

  Hej!!
  Slog idag sönder min älskade Birka servis kaffeassietter 11 stycken ….
  Finns det kvar någor av birkaservisen????
  MVH
  //Gunilla

 9. Trine says:

  Hej, har du fortsatt noget af Birkaservicet?

 10. Om du kikar in i webshopen så ser du vad jag för tillfället har. Kommer dock mer under hösten så håll utkik! =)

 11. Susanna says:

  Hittar ingen länk till webbshopen. Finns webbshopen kvar…?

 12. sabine blix says:

  Så vacker och stilren Birkaporslinet är

Leave a Reply

preload preload preload