Mar 08

I flera år har jag haft den här läckra keramik”plattan” från Gustavsberg…

…som bara väntat på att få pryda sin plats på en möbel från Bodafors! Nu har möbeln kommit i form av ett snyggt runt bord i teak med två iläggsskivor så att det snabbt kan förvandlas till ett ovalt bord. Undras tro om det är Axel Larsson som formgivit det!?

Fyra stolar i teak hör också till bordet. Det gröna tyget är troligtvis originalklädseln och av den anledningen lite sjaskigt. Dock är det enkelt att sätta på ett nytt tyg eller galon, eller varför inte en sits i läder.

Jag misstänker att skylten tillverkats på Gustavsberg på uppdrag av Bodafors, för att användas på något möbelexpo. Jag tycker det är himla skoj att äntligen få användning för den i alla fall.

Här kan ni läsa mer om Bodafors: Emåns Ekomuseum

8 Responses to “Bodafors teakbord och stolar & Gustavsberg”

 1. Wanja says:

  Stolarna är ritade av Bertil Fridhagen (jag har likadana i ljus ek), jag skulle tippa att bordet också är hans verk. Snyggt 🙂

 2. Tack Wanja! Kul att få veta!!!

 3. Bordet och stolarna är så snygga, som du sa tänk skinsitsar.

 4. Linda says:

  Jag föll mest för keramikplattan, så söta små fåglar. Måste vara duvor va?

 5. Skaffaren says:

  Förr eller senare faller det på plats 🙂

 6. En underbar känsla!

 7. Turturduvor =))

 8. Få se om jag hinner klä om dem.

Leave a Reply

preload preload preload