Jan 28

På väggen över allt mitt glas i butiken, hänger sedan många år en älskad textil i underbara färger. Listan är lång på kunder som skrivit upp sig och “tingat” textilen när den blir till salu. I vanliga fall brukar jag skoja och säga att allt i butiken är till salu, förutom mina hundar, men till listan måste även denna textil läggas.

Under flera år hade jag ingen aning om vem som designat den, trots tydlig märkning. Men som så många andra gånger fick jag hjälp av kunniga människor på mitt antikforum precis en sån. Designern är Södahl Design från Danmark grundat 1963 av formgivaren och konstnären Hans Jürgen Schöbel.

I går blev jag lycklig ägare till ytterligare en textil från Södahl Design. Den är mycket mindre än den första men har ljuvliga färger och figurer och även den är tydligt signerad med ett S och ett Ö.

Nu när jag har rätt glasögon på mig, ska det bli kul att leta efter ännu fler textilier från Södahl design!

12 Responses to “Södahl Design – underbara textilier”

 1. Linda says:

  Underbar textil, älskar färgerna! Förstår att du håller hårt i den stora – och att det är många som vill köpa den… 🙂

 2. Det förstår jag att du behåller den, kul nu har även jag ett nytt namn att spana in. Den är så snygg.

 3. cinna says:

  Beundrar dig som kan sälja alla dina fina saker…jag hade nog hållit i allt, men definitivt den fina textilien av Södahls!

 4. Fast jag njuter av allt det vackra i butiken istället.

 5. Ulrika says:

  Kolla in min blogg, hittade idag vad jag tror ser ut som en liknande version av ditt dansande par.

 6. Ja visst är det Sødahl design! Grattis! =)

 7. Ulrika says:

  Tack för identifierings hjälp! Lustigt hur de har kommit över ända till Finland, men nu får ballerinorna pryda min vägg istället för att vara slängda i ett loppishörn 🙂

 8. Mina hänger så fint i köket. =)

 9. Linda says:

  Jag hittade en stor Södahl-bonad i helgen, vet inte om den kommer passa i nya lägenheten men om den inte gör det kan kanske du ge den ett hem? 🙂

 10. Mer än gärna Linda!!!

 11. Jag har många gånger googlat fram din underbara stora bonad, nu har jag äntligen lyckats köpa mig en egen, lycklig! Det slog mig att vissa är märkta Hommage a Samarkand och vissa Hommage a Samarkant, med T i slutet, undrar varför?

Leave a Reply

preload preload preload