Jan 23

Har ägt dessa stolar i många år nu och inte vetat vem som formgivit dem. Jag har haft mina aningar om att de färdats över sundet, men som sagt inte vetat. I går städade jag lite extra noga här hemma, vet inte vad som farit i mig, städning i butiken och städning här hemma… När jag vände upp och ner på stolarna och ställde dem på bordet, så såg jag på en av stolarna en svag stämpel. Fram med en stark lampa och ett förstoringsglas och därefter detektivarbete på nätet och i böcker efter stämpelinformation, formgivare och bilder och jag fick napp!!!

Stolarna kommer från Farsø Stolefabrik och är formgivna av P.E. Jørgensen. I nuläget vet jag inte mer, men jag ska försöka få fram mer information om denne Jørgensen. Det är kanske någon av Er läsare som vet mer!?

6 Responses to “Identifiering av mina stolar”

 1. Käre Carina, du har helt koll på det när du säger P.E. Jörgensen, Farsö möbelfabrik, du skall klart kolla upp med Danske mobelsnekere, anno 1930- 1970, och du vill hitta masser han har gjordt , inte så känd av namn så av verksamhet, alle dansker känder till dissa stollar och möblar , storhets tid ca 1950-60. good luck

 2. Tack Bianca! Finns det en bok jag kan läsa mer i, eller är det någon jag ska kontakta?

 3. Så snygga, intrssant historia, ska själv kolla upp honom.

 4. Peter says:

  Väldigt snygga stolar!!

  Roligt att äntligen kunna få identifierat designer bakom. Gissar att många som besökt er frågat vem som är formgivaren? Skönt att ha ett svar!

 5. Nusse says:

  Så vacker form!

 6. Och de är fantastiskt sköna att sitta i också!

Leave a Reply

preload preload preload