Jan 22

Av de stolar som jag visat här på min blogg den senaste veckan, så är det nog Corona som står högst på min önskelista. 1964 lanserades Poul M Volthers populära fåtölj Corona och efter det har den synts många gånger i reklam och i filmer. 2001 fick den ny uppmärksamhet då den användes till EU-toppmötet i Danmark. Stolen som är anatomiskt utformad och skön passade säkert utmärkt vid dessa förhandlingar.

Sin inspiration till fåtöljen sägs det att Poul M Volthers fick under en solförmörkelse.

Stolen och fotpallen som ni ser här på bilden är i skala 1:12 och är tillverkade på japanska REAC som har gjort miniatyrer av en massa olika designmöbler och som jag nu säljer i min webshop. Ni kan läsa om fler möbler här – Less is more – Barcelona Daybed och om Bibendum – en hyllning till Michelin och DCW och Elephant samt om Robie Chair och Willow Chair.

Alla miniatyrmöblerna säljer jag här på min webshop.

2 Responses to “Kronan på verket – Corona”

  1. cinna says:

    Åhhhhhhhhhhhhhhhhhhh, så häftig!! Nu är den på min önskalista också men kostnaden blir väl antagligen i saftigaste laget. Man blir i alla fall ortoligt glad av att se stolen:)

  2. Var ute och läste på sidor där nytillverkade säljs och de kostade ca 40000 kr för enbart fåtöljen…

Leave a Reply

preload preload preload