Jan 19

Som en hemlig koja är de här underbara stolarna av Charles Rennie Mackintosh. Stolen är ursprungligen formgiven 1904 till The Willow Tea Room i Glasgow, Skotland.

Stolarna som ni ser här på bilden är i skala 1:12 och är tillverkade på japanska REAC som har gjort miniatyrer av en massa olika designmöbler och som jag nu säljer i min webshop. Ni kan även läsa om Barcelona Daybed här – Less is more – Barcelona Daybed och om Bibendum – en hyllning till Michelin och DCW och Elephant samt om Robie Chair.

Charles Rennie Mackintosh, född 1868 i Glasgow, död 1928 i London, var en skotsk arkitekt, inredningsarkitekt, formgivare, grafiker och målare. Han arbetade bland annat i konstnärsgruppen The Four med sin fru Margaret MacDonald, hennes syster Frances MacDonald och Herbert MacNair. Fram till 1915 vann de flera tävlingar och formgav flera interiörer och villor i framför allt Glasgow. Efter 1915 flyttade paret Mackintosh till London och kom allt mer att ägna sig åt grafik och bokkonst.

Leave a Reply

preload preload preload