Jan 18

Stolen Robie Chair är formgiven av Frank Lloyd Wright år 1908. Stolen formgavs till ett hus med samma namn.

Frank Lloyd Wright (1867-1959) var en av USA:s mest berömda arkitekter. Han var flitig vid ritbordet och med det dynamiska Chicago som bas revolutionerade han byggnadskonsten. Men det som jag fastnar för när jag söker information om honom, är hans liv. Hans liv innehåller dramatiska kärlekshistorier, flykt, mordbränder, skandaler och ond bråd död – som den bästa av romaner!

Har fått ett tips från en bekant att det faktiskt finns en roman om honom och hans kärleksaffär med Mamah Cheney som heter Kärleken till Frank

För er som vill läsa mer om honom kan läsa här: Frank Lloyd Wright

Stolarna som ni ser här på bilden är i skala 1:12 och är tillverkade på japanska REAC som har gjort miniatyrer av en massa olika designmöbler och som jag nu säljer i min webshop. Ni kan även läsa om Barcelona Daybed här – Less is more – Barcelona Daybed och om Bibendum – en hyllning till Michelin och DCW och Elephant

2 Responses to “Robie Chair”

  1. Jag skulle gärna ha dessa också i full storlek hemma, så snygga.

  2. Fast man måste nog vara väldigt rak i ryggen! =)

Leave a Reply

preload preload preload