Jan 14


Uttrycket “Less is more” myntades av den tyske arkitekten Ludwig Mies van der Rohe [mi:sfandero:´ə] (1886–1969), en beskrivning av den ultimata estetiken. Mies van der Rohe var rektor för Bauhaus i Dessau och Berlin 1930–33, professor vid Illinois Institute of Technology  i Chicago 1938–58; ett av funktionalismens ledande namn i Tyskland. Han emigrerade 1937 till USA.

Barcelona Daybed som ni ser bilder på här, formgavs av Ludwig Mies van der Rohe redan 1929. Den var klädd i skinn, hade detaljer i rostfritt stål och ett underrede i trä. Måtten var 42 cm x 196 cm x 97 cm. 

Bilderna ni ser är ju inte på den äkta Daybed utan på en miniatyr i skala 1:12. Den är tillverkad på japanska REAC som har gjort miniatyrer av en massa olika deignmöbler och som jag nu säljer i min webshop. Min man kom på att Daybed är perfekt att förvara iphonen på!

Ni kan även läsa om Eileen Grays Bibendum här: Bibendum – en hyllning till Michelin

2 Responses to “Less is more – Barcelona Daybed”

  1. Åh vad fin , den skulle jag gärna lägga till i min samling av miniatyr möbler.

  2. Finns på min webshop. =)

Leave a Reply

preload preload preload