Jan 05

Har börjat med det tålamodsprövande arbetet med att röja undan julen från butiken. Låda efter låda med glitter, tomtar, kulor, hjärtan och adventsljusstakar har jag burit in och ställt i förrådet. Jag har försökt att scanna av butiken meter för meter för att hitta allt som har med julen att göra. Precis när jag tycker mig vara klar, så sticker det upp ännu en tomteluva från någon hylla och så kommer det nog att vara i någon vecka till innan alla tomtar och annat julpynt är infångat och förpassat till förrådet.

När julen är över så är nästa anhalt för mig våren. Det spelar ingen roll att jag vet att det dröjer lääänge innan det är vår på riktigt, jag lyckas se vårtecken överallt. Hittar jag inte vårtecken så ser jag till att skapa dem själv genom skyltningar och dukningar i butiken. På bilden här har jag dolt ett bord som väntar på renovering med ett tyg från Kinnasand som heter Arc och med Stig Lindbergs servis Arena.

Detta bord har jag dukat med Signe Persson-Melins gröna Signum som undertallrikar och med Härd ovanpå. Glasen är av Hugo Gehlin från Gullaskruf liksom vasen Isikub av Lennart Andersson som tulpanerna står i. Inget märkvärdigt, bara enkelt.

7 Responses to “Ut med julen – in med våren!”

 1. Skaffaren says:

  Den undre dukningen ser väldigt “vårig” ut.
  Båda är trevliga men vi gillar grönt extra mycket.-)

 2. kerstin says:

  Är ljusstakarna i teak? märkta?

 3. Linda says:

  Längtar också till våren och har rensat bort allt julpynt utom elljusstakarna eftersom jag känner att jag fortfarande behöver lite extra ljus… Och som belöning får det bli en färgsprakande bukett tulpaner i någon vacker vas, ett riktigt vårtecken för mig! (Som du så klokt skrev, hittar man inte vårtecken får man skapa dom själv!)

 4. Gillar dukningen men duken är vackrast.

 5. khina says:

  Båda dukningarna har sin charm men även jag är svag för den gröna dukningen. Tycker att svart,grönt.mässing och teak går så bra ihop. Trevligt att se att ni som affär lägger ner tid och energi på att duka upp. Många ställer ju bara in på hyllor eller i lådor.

 6. Nej de är omärkta och jag har en känsla av att de är nyare.

 7. Både skyltningar och dukningar i butiken är oerhört viktiga för mig liksom att möblera om ofta. När kunderna kommer åter ska det ha hänt något nytt sedan förra gången de var där.

Leave a Reply

preload preload preload