Dec 23

Under fyra år arbetade Hertha Bengtson med form, kvalitet och glasyr innan hon var nöjd med sin Blå Eld-servis. Servisen tillverkades på Rörstrand i vitt och blått under åren 1951-1971 och den röda tillverkade under åren 1958-1964. Allt som man drack ur eller åt på var i vitt och allt annat i servisen var blått och senare även i rött. Servisen var en banbrytare då den kom eftersom färg, form och antal på servisdelar skiljde sig från tidigare traditionella serviser.

Själv tycker jag servisen har åldrats med värdighet och tycker den är stilfull och vacker. Det som är tråkigt med servisen är att den lätt blir naggad och är lite ömtålig.

Vill Ni ha ett idiotsäkert recept på griljering till skinkan, så kika in på min mans blogg Öhmans Mat & Vin

Eftersom det snart är jul måste jag bara passa på att visa alla fina pepparkakor som fått kristyr idag. Nu hänger de tjusigt i vår gran, så pass högt upp att varken hundar eller barnbarnet på 1 1/2 år äter upp alla på en gång…

Vi ses i morgon på dopparedagen!

3 Responses to “Blå Eld av Hertha Bengtson”

  1. Renathe says:

    Åh vad ni är pyssliga och duktiga :O)

  2. Ingrid says:

    Underbart fina pepparkakshjärtan!

  3. […] Om den klassiska servisen ”Blå Eld” kan du läsa om på precis en sån retroblogg. […]

Leave a Reply

preload preload preload