Dec 17

Det finns inga vinglas som är så goda att dricka vin ur som dessa glas med namnet Baloon av Signe Persson-Melin för Boda. Det är inga glas som är speciellt vanliga och jag är glad att jag lyckats samla ihop ett gäng på åtta stycken. När Signe formgav de här glasen var hon inspirerad av fransmännens generösa vinkupor. När de kom ut på marknaden så förstod inte riktigt de svenska kunderna vitsen med dessa enorma glas. Oftast fylldes glasen så som man var van vid och då gick det åt mycket vin och glasen blev otympliga. Kunskapen om att glasen endast skulle fyllas med ca 2 cm vin för att aromen skulle komma fram, den saknades. Därför blev dessa glas ingen storsäljare. Däremot så har Signe berättat för mig att det var på grund av dessa glas som glasen Bouquet föddes. Bouquet har en tydlig markering om hur högt man ska fylla på med vin, nämligen den graverade stjärnan.

På bilden ser Ni också de fina juläpplena för värmeljus från Gabriel.

Titta in på min man mans blogg Öhmans Mat & Vin för lite julklappstips för den vinintresserade.

Länk till butiken precis en sån


3 Responses to “Baloon av S Persson-Melin”

  1. Tycker de är underbara de glasen !

  2. […] De maffiga vinglasen kan du läsa om på precis en sån retroblogg. […]

  3. Elisabeth says:

    Åh de här var verkligen läckra! För genast upp dem på min lista över sådant att hålla ögonen öppna efter.

Leave a Reply

preload preload preload