Dec 16

Kan en dukning bli vackrare än så här, limegrönt, rött och teak? Jag dukar ofta så här, även om det inte är jul. Stig Lindbergs vackra servis Colorado älskar jag även om de andra i familjen knorrar en del eftersom de tycker att tallrikarna är instabila och lätt vickar till. Besticken Focus de Luxe av Folke Arström är de nyproducerade från 2006 och märkta med 2006 för att inte blandas ihop med originalen från 1955. Besticken presenterades för publiken på H55 och blev mycket väl mottagna då som nu! 1964 hade serien utökats till 51 delar och de fanns med svarta, grå och vinröda skaft. Något år senare kom även en variant helt i stål, vilka även de nyproducerats sedan 2007. En annan mycket populär bestickserie som Folke Arström formgivit för Gense är Thebe.

Sillen förvaras så klart i Signe Persson-Melins Sill i Kvadrat från Boda 1968. Teakskålen som bara skymtas i bilden används flitigt här hemma, oftast som salladsskål men nu under julen så huserar hyacinter och mossa i den.

Vill Ni ha ett riktigt gott recept på Senapssill så kika in på min mans blogg Öhmans Mat & Vin.

7 Responses to “Focus av Folke Arström”

 1. […] Sillburken och besticken kan du läsa om på precis en sån retroblogg. […]

 2. Linda says:

  Focus de Luxe är så snygga! Har aldrig haft turen att dyka över några gamla på loppisar så nu har jag gett upp och önskat mig en låda av de nyproducerade i julklapp. 🙂

 3. Janina says:

  Påminner mig om min älskade lilla söta mormors bestick som man alltid åt med när man var på besök. Kokt potatis och sill för det mesta 🙂
  De hade gärna fått ta plats på vårt julbord..

 4. khina says:

  Enkelt och stilrent. En fröjd att få äta med sådan dukning.

 5. Colorado och Focus de luxe – en oslagbar kombination!

 6. Håller helt med Jan! =))

Leave a Reply

preload preload preload