Dec 11

Hemma hos oss åkte Stig Lindbergs Legym ut och in i skåpen ställdes Signe Persson-Melins servis Härd. Skönheten med denna servis är dess enkelhet. Inget fjäsk här inte, utan en enkel servis som är drömmen för en kock eftersom maten inte försvinner i någon färgglad dekor. Signe själv,  har vid något tillfälle sagt ungefär så här: Tänk er en blodig biff på en servis som till exempel är översållad med blommor.

För Er som vill veta mer om servisen kan läsa ett tidigare inlägg: Härd en okänd snygging!

De helt underbara besticken är också formgivna av Signe Persson-Melin och oerhört svåra att få tag i. Jag har lyckats få tag i sex knivar och sex gafflar och dem vårdar jag ömt! Den svart-bruna och den vita Boda Nova servisen kompletterades 1972 av bestick med handsmidda blad och med skaft i stengods som matchade servisen. Det gjordes även en variant som skulle vara lite lättare (de som Ni ser på bilden) med skaft i trä (Packa-Wood). Dessa bestick har också handsmidda blad. I Sverige fanns på 70-talet ingen som kunde tillverka besticksbladen så de tillverkades därför i Danmark. Skaften i stengods gjordes vid Ifö-verken, var skaften till besticken i Packa-Wood tillverkades vet jag inte. Däremot vet jag att jag ska fortsätta leta med ljus och lykta efter fler av Packa-Woodbesticken!

Vill ni ha receptet på den absolut godaste Jansons frestelse så gå in på min mans blogg Öhmans Mat & Vin.

Länk till butiken precis en sån.


2 Responses to “Härd av Signe Persson-Melin”

  1. Milka says:

    Hej,

    Visst är dom fantasktiskt fina. Jag har Boda Nova bestick i packawood som jag tänkte sälja på tradera.
    10 skedar + 9 gafflar + 9 knivar. Jag hade tidigare 12 av varje men de försvann i flytten för många år sedan.
    Dom har legat i mina skåp så länge att jag har nästan glömt att jag hade dom. Andledningen att jag inte har använt dom mer än ett par gånger är att jag trodde att de inte gick att diska i maskin, men nu vet jag att det går.

  2. Du ska inte diska dem i maskin trots att det sägs att det ska gå, de kommer att bli förstörda!

Leave a Reply

preload preload preload