Nov 28

Under hela december månad, med tjuvstart första Advent, kommer jag och min man att samköra våra bloggar. Min mans blogg Öhmans Mat & Vin kommer att stå för tips när det gäller mat, bak och dryck inför julhelgen och jag kommer att visa porslin, glas, dukningar, julklappstips och lite annat.

Varje Advent kommer vi dessutom att ha tävlingar på respektive bloggar. I min tävling, första Advent,  kan du vinna ett presentkort på 200 kr hos precis en sån, att användas i den fysiska butiken eller på webshopen. Tävlingsuppgiften blir att välja ut något på webshopen som du skulle vilja använda presentkortet till. I ditt svar vill jag att du motiverar ditt val och länkar till föremålet du valt. Lycka till och missa inte tävlingen på min mans blogg!

OBS! Svar senast den 1 december 2010!

15 Responses to “Första Advent och tävling”

 1. Renathe says:

  Har kollat igenom din butik flera gånger nu och det finns så mycket fina grejor!
  Som det känns i dag skulle jag välja att använda presentkortet till detta underbara tyg:
  http://www.precisensan.se/Textilie/Stora%20blommor%20Marjatta%20Metsovaara.html
  I rummet vi håller på att renovera, dvs mitt kontor hade jag tänkt mig att njuta av kombinationen rosa och orange och då skulle tyget säkert vara snyggt att ha på väggen.

 2. Maria says:

  Oj! Så många minnen som väcks när jag tittar in i din butik!
  Jag älskar tyger och skulle använda mitt förhoppningsvis vunna presentkort till ett tyg som gör mig glad på grund av alla färger o mönster – Mini-Unikko http://www.precisensan.se/Textilier/Ljungbergs%20Textilier/Textil%20Mini-Unikko%20Röd-Red%20Maija%20Isola.html

 3. Tessan says:

  Jag skulle välja denna assiett. Den servisen hade min farmor så det väcker minnen av henne till liv. Tyvärr finns inget kvar av hennes servis.
  http://www.precisensan.se/Porslin/Mon%20Amie%20assiett%20m%20vit%20kant%20M%20Westman.html

 4. Erica says:

  Jag skulle använda presentkortet till den söta lilla skotten av Lisa Larson:
  http://www.precisensan.se/Keramik/Skotte%20Stig%20Lindberg.html
  Han skulle bli fint sällskap till Gunnar Sträng och pekinesern (som du kan se här: http://femtiotalsjakten.blogg.se/2010/april/i-min-stringhylla-gastinlagg.html).
  Mvh Erica

 5. Jesper says:

  Ölglaset i Porter serien!

  http://www.precisensan.se/Glas/Porter%20%C3%B6lglas%20Signe%20Persson-Melin.html.

  Detta magnifika glas eller två, hade funnit sig perfekt i min nya lägenhet och då hade presentkortet naturligtvis suttit fint till detta köp. 🙂

 6. Elias says:

  Finns det nå´t härligare än Lisa Larssons figurer?! Så enkla, klumpiga men ädå så underbart söta gripande! Är en stor samlare av nyckelringare o dessa ska jag ha oavsett vinst eller inte:-) http://www.precisensan.se/Plast/Nyckelring%20med%20hund%20Lisa%20Larson%20.html

 7. Carolina says:

  Vilken underbar butik!! Synd att jag inte bor lite närmare… Jag skulle använda presentkortet till en sån här:
  http://www.precisensan.se/Porslin/Ranka%20kaffe-%20te-kopp%20S%20Lindberg%20Gustavsberg.html
  Den påminner mig om min farmor och farfar som hade denna servis hemma. När farfar gick bort fick tyvärr min far och farbror lite bråttom i all sorg så allt porslin och glas gick till auktionsfirman. Sen dess har jag letat ihjäl mig efter vackra ranka och nu har jag äntligen hittat en i alla fall =)

 8. Amandalyn says:

  Jag är med och tävlar. Det finns så mycket man vill ha, men favorit produkten är http://www.precisensan.se/Julsaker/Annorlunda%20julduk.html

 9. Elin says:

  Jag gillar verkligen din blogg men bor tyvärr för långt bort för din fysiska butik!
  Hade jag valt något från din webshop skulle det blir en kaffekopp till min samling. Jag samlar på olika koppar från 50-60 talet (kunde inte bestämma mig vilken sort jag ville ha så kom på idén att flera olika blir bäst!) och har dessa uppställda i en stringhylla, mkt fint! Tyckte denna koppen var väldigt fin så den skulle jag välja!

  http://www.precisensan.se/Porslin/Lillemor%20Tekopp%20A%20Percy%20Gefle.html

 10. Eva says:

  Svårt att välja men jag är väldigt svag för glas-glasföremål och specielt färgar glas. Därför skulle mitt val vara att utöka min samling med röda fuga skålar http://www.precisensan.se/Glas/Fuga%20Röd%20stor%20Orrefors.html. De är lika vackra att ställa på en ljusplatta fyllda med godis nu till jul som att ha grädde i på sommaren till jordgubbarna

 11. Anna L says:

  Åh vilken härlig sida:)
  Och jag vill vinna: http://www.precisensan.se/Porslin/JIE%20Gantofta%20För%20ditt%20smör.html
  För precis en sån (hi hi namnet på butiken stämmer så bra!) hade min mormor och morfar.

 12. Katharina says:

  Hej Carina!
  Jag skulle vilja köpa kattfatet av Makoto Kagoshiwa – till mig själv!
  Tycker att jag är värd lite vacker tröst för ögat, en gnutta humor och lite fransk språkupplivning efter denna bedrövliga höst.

 13. Åh, vad jag tycker om duken, så snygg.

 14. Viktoria Muhr says:

  Jag skulle köpa Sallyburken som står BULLAR på. Helt underbar. Jag blev kär när jag såg den, orange och helt helt underbar.

 15. Nu är tävlingen avgjord och vinnaren blev Carolina – GRATTIS!

  Mycket av det som Carolina skrivit i sin motivering är andemeningen och grunden till att precis en sån föddes. Det var kärleken och intresset till gamla ting, minnen och glädjen över att återfinna och återse dessa älskade ting.

  “Den påminner mig om min farmor och farfar som hade denna servis hemma. När farfar gick bort fick tyvärr min far och farbror lite bråttom i all sorg så allt porslin och glas gick till auktionsfirman. Sen dess har jag letat ihjäl mig efter vackra ranka och nu har jag äntligen hittat en i alla fall =)” Carolina

Leave a Reply

preload preload preload