Nov 18

Hur man än värjer sig och försöker intala sig att det ju nyss var sommar, så är det ett faktum att det snart är jul! Jag som har butik måste ju vara ute tidigare än andra då det gäller adventsljusstakar och annat julpynt. Redan i oktober hade jag kunder som ringde och frågade om jag snart skulle ta fram julsakerna…

Igår ägnade jag dagen i butiken åt att gå igenom alla elektriska adventsljusstakar, polera dem och sedan fylla ett skyltfönster och ett bord med dem. Nu är de tyvärr inte tända så att ni kan se så vackert de lyser. Det är nämligen skillnad på gamla och nya adventsljusstakar, de gamla har ett milt gult sken som är behagligt och rofyllt för ögat.

Här finns ljusstakar i teak, jakaranda, mässing, koppar, svartlackerade, rödlackade och i olika höjder och bredd.

Många av ljusstakarna har till och med sina originalkartonger kvar. Jag undrar vems hem dessa ljusstakar en gång för 40-50 år sedan spred adventsstämning i!?

Inom kort kommer även en del av adventsljusstakarna att läggas ut på webshopen.

8 Responses to “10 dagar till första Advent”

 1. Renathe says:

  Jag äger inte en enda adventsljusstake. En sådan där fin skulle jag inte ha något emot 🙂

 2. Helena says:

  Åh så underbart fina! Jag behöver en ny till Emmas nya fönster! Lite långt att sända dock. Ser så fint ut i ditt skyltfönster.

 3. Maria L says:

  Å vad fina!! MYCKET finare än dagens slit och släng a lá 29 kronor.

 4. Det är inte illa. De är underbara, dessa.

 5. Jag börjar faktiskt längta till att få fylla lägenheten med ljusstakar och stjärnor, allt för att få lysa upp lite.

 6. cinna says:

  Ojojojoj så mycket fint. Nu ska det plockas fram adventsstakar!

 7. Linda says:

  Underbart! Jag längtar verkligen till jul, fuskadeoch började plocka fram lite adventspynt redan igår. 🙂
  De här gamla ljusstakarna är ju så mycket charmigare än dagens varianter. Har två gamla men skulle gärna ha fler s jag får hålla utkik i din webshop!

 8. Har lagt ut några nu! =)

Leave a Reply

preload preload preload