Oct 11

I helgen gjorde jag det stora klivet över mittlinjen och fyllde 50 år. Jag har haft en massa tankar och idéer om hur jag ville fira denna dag, men förkastat dem alla av olika anledningar. En vecka före firandet satt jag med noll idéer och kände mig smått desperat, men då sa min man resolut -Vi bokar hotell och åker bort över helgen! Så blev det och vi åkte till Arild.

Efter uppvaktning med frukost och tårta på sängen, bestämde vi oss för att – just det, åka på loppisar! Vad annars vill man göra när man fyller 50 år? Vi hittade en del olika loppisar på vägen från Arild mot Ängelholm, men tyvärr så fanns det inte mycket som föll oss i smaken. Alltför mycket av massproducerade prydnader från 90-talet och andra saker som man undrar om de någonsin hittar en köpare till. Det bästa stället var dock Fyndhuset i Ängelholm som är ett ställe som säljer på kommission. Rent, snyggt, prydligt och med jättetrevlig personal och vi lyckades hitta lite trevliga saker som jag visar lite längre ned.

Efter Fyndhuset åkte vi till ett ställe som heter Tunnbygårdens Gömda Skatter som ägs av en mycket trevlig kvinna som heter Evi. Vi hittade lite grand här och njöt av att allt var så vackert och kärleksfullt framdukat. Här fanns själva affären med en litet mysigt caféhörna och ett utrymme utomhus som kallades för Fyndladan. Här ute fanns mest växter men var värt ett besök eftersom det var så fint inrett.

Vi hann också med ett ställe i Höganäs, men här hittade vi ingenting. Det var en tråkig lokal och utbudet var från 1990 och framåt.

De sakerna som jag fick med mig hem var i två kategorier, emaljerat och vaser.

En Kockumskanna i perfekt skick och två emaljerade grytor där jag tror att den vänstra kommer från Arabia. Någon som vet?

En jättestor Mitt i prick-vas av Catti Åselius från Gullaskruf, en riktigt stor Boda Blom-vas av Signe Persson-Melin och en Aldo Londi-vas. En liten bonus var en propp till en av Lars Bergstens karaffer. Hans karaffer från Björkshult hittar man då och då, men ofta saknas proppen. Nu ska jag bara hitta en karaff…

11 Responses to “50-åring på loppis”

 1. Stefan says:

  Jäpp. Emaljkastrullen tror också jag är från Finel/Arabia. Fin Mitt-i-prick!

  Och grattis ånyo, Carina!

 2. kerstin says:

  Björkshultkaraffen, till den i klarglas har jag dricksglas

 3. Renathe says:

  Så loppis-sugen jag blev….

 4. Mia says:

  Gratulerar!

 5. Tackar, tackar! =)

 6. Katrin says:

  GRATTIS! Om än i efterskott…

 7. Tack så jättemycket Katrin!

 8. cinna says:

  GRATULERAR, då är vi av samma årgång!! Vilket härligt sätt att fira födelsedagen på….loppisrunda och jag fick en massa bra tips på kuppen. När vi är i Blekinge ska vi lägga upp en Skånerutt:) Ha det gott!

 9. Ja jag tyckte det var ett perfekt sätt att fira på!

Leave a Reply

preload preload preload