Sep 29

Genom min webshop har jag fått en ny vän i Japan. Vi är i samma ålder och vi gillar samma slags inredning och design och framför allt tycker vi om prylar, textilier och möbler från 50/70-talet. Det började med några förfrågningar om saker som fanns på min webshop, som sedan ledde till flitig mailkontakt där vi berättar om allt från väder, barn, textilier, mat och naturligtvis alla saker som finns på min webshop. Under det halvår som vi känt varandra har jag hunnit få två paket med presenter. Själv tycker jag det är himla kul att slå in presenter i vackra paket, men jag lyckas nog aldrig göra det så tjusigt som de paket jag fått. Jag förstår inte hur de lyckas vika pappret så finurligt och vackert…

Första presenten innehöll ett handtryckt tyg, som tryckts på samma sätt under hundratals år. Det fanns även med en solfjäder som doftar underbart gott.

Paket nummer två kom med Posten igår och denna gången var jag så ivrig att öppna det att jag inte hann ta något foto på den vackra inslagningen. En av presenterna var en handgjord bricka i trämosaik. Det följde med en broschyr där det står om denna gamla hantverkstradition och där det även berättas att minst 10 olika sorters träslag har använts…

Jag fick även en söt liten necessär som kommer väl till pass!

Tack min snälla japanska vän, som inte vill att jag nämner henne med namn! Nu ska jag fundera ut vad jag ska sända till dig.

6 Responses to “En retrovän i Japan”

  1. Så kul!
    Gillar hon speciellt svensktillverkade retroprylar? Och favoritformgivare undrar man då i så fall?

  2. Hon gillar naturligtvis mycket av det Stig Lindberg och Lisa Larson gjort, men hon gillar många mindre kända formgivare också. Vi har lite samma smak, fast vi bor på så olika håll i världen.

  3. Ja, är det något lands invånare som gillar den skandinaviska stilen från 50- och 60-talet så är det japaner. Och vissa av Stig Lindbergs föremål har inspiration från Japan, t ex den saken som jag bytte till mig från dig för inte så länge sedan.

  4. Åh, så roligt, det var många år sedan jag var i Japan, Skulle vara kul att åka tillbaka.

  5. Eva says:

    Det låter som min vän Yoko i Tokyo :)!!

  6. Nej så heter hon inte, men dock bor strax utanför Tokyo.

Leave a Reply

preload preload preload