Sep 19

Sen den dagen vi föddes har vi dagligen gjort hundratals val, om inte fler. De flesta valen är vi inte medvetna om att de faktiskt är val, utan vi tror att livet självt fört oss framåt. Vi har valt utbildning och yrke, även om vi många gånger kanske tror och säger att “det bara blev så”. Naturligtvis påverkar omständigheter och omgivning våra val, men när just den där valmöjligheten kommer och du bestämmer dig, så är det du själv som är den avgörande för just ditt val. Det är viktigt att våga tro och stå för de egna valen, att inte gömma sig bakom “det var nog ödet” eller “han eller hon gjorde så att jag…” eller “det verkade bäst så…”

Jag har gjort många viktiga och ibland svåra val i mitt liv som påverkat vem jag är idag. Mina olika utbildningar, mitt val av man, mitt val av bostad, mitt val av att sluta umgås med människor i min omgivning som inte ville mig väl, mitt val av att umgås med människor som älskar mig för den jag är, mitt val av att satsa på att ha en egen retrobutik, mitt val av att göra allt som står i min makt för att stötta min son och hans familj och mycket, mycket mer.

Om vi inte vågar stå för våra val, så blir vi väldigt suddiga och konturlösa för vår omgivning och även för oss själva. Vi blir en person som upplevs som en vindflöjel, en som inte vågar ta ställning. Eller om jag ska försöka föra över det till vad min blogg egentligen handlar om, nämligen inredning, design och kuriosa, så kanske ett hem eller möbel utan kraften/modet att välja skulle kunna liknas vid en stol som inte vet om den är en stol eller prydnad, om den är gul eller eller turkos, om den är av plast eller trä, eller om den vill vara vacker eller tuff. Möbeln/hemmet/inredningen blir ängsligt och bara ett sätt för att passa in i omgivningen eller för att vara rätt i andras ögon…

Denna stol är bara använd för att åskådliggöra mina tankar, tycker egentligen att den är både snygg, personlig och läcker!

(Designer Adam Goodrum, 2008)


Leave a Reply

preload preload preload