Sep 17

Hemma har vi sedan ett antal år, tre stycken tavlor (gravyrer) som vi älskar. Jag kan betrakta dem gång på gång och ändå hitta något nytt i dem, en ny liten detalj eller ett nytt ansiktsuttryck på någon av människorna. Jag ska visa dem för er här, dock var det inte lätt att ta foto på dem eftersom de sitter bakom glas…

Den första är gjord 1971 och heter “Var är pojkarna?”

Nästa är också från 1972 och heter “Kräftkalaset”

Den tredje från 1970 heter “Var ligger järnvägsstationen?”

För ett tag sedan köpte jag ett läckert tyg och som jag tog hem från butiken för att det behövde tvättas. Det var inte förrän det hängde på tork som jag såg vem som formgivit det – nämligen Christina Ringsberg samma person som gjort våra tavlor!

Textilen är tryckt hos Gamlestaden där Göta Trädgårdh 1964-75 var konstnärlig rådgivare. Denna textil kommer garanterat från denna period.

Såg att även Saax – Ögongodis skrivit om denna textil i sin blogg.

När jag letade information om Christina Ringsberg så fann jag bland annat att hon är:

Född i Stockholm 1938.
Bosatt i Mölndal

Textilstudier vid Kostfackskolan 1957-59
Grafikstudier för Bertil Lundberg vid Grafikskolan Forum Malmö 1964-69
Medlem i KRO, Grafiska Sällskapet och Grafik i Väst

Representerad: Nationalmuseum, Malmö museum med flera museer,
Statens konstråd och flera landsting.

Utsmyckningar:Barndaghemmen Holken o. Rapphönan i Lund
Barndaghemmet Ödåkra i Helsingborg
Allmänna sjukhuset i Malmö

Hon har i hela sitt liv även haft ett starkt engagemang för miljön och för er som är intresserade kan läsa mer här. “Avbildar det hon vill leva sig in i”. Där kan ni också se fler av hennes konstverk.

One Response to “Konstnären Christina Ringsberg”

  1. Christina Ringsberg says:

    Hej Carina Öhman!
    Vad förvånad jag blev när jag gick in på mig själv och hittade vad du skrivit om
    mig – det gjorde mig glad verkligen.

    Glada hälsningar från Christina Ringsberg

Leave a Reply

preload preload preload