Sep 06

I går hade en kompis till mig varit på loppis och hittat en komplett Taffelhink i sin originalkartong!!! Jag blev eld och lågor och fick låna den för fotografering.

Friluftsservisen Taffel designades 1959 av Jan Trädgårdh för Husqvarna Borstfabrik. Jan Trädgårdh var anställd hos Bernadotte & Bjørn.

Servisen tillverkades i färgerna gulgrönt, vaniljgult, ljusbrunt och orange. En komplett Taffelhink består av 2 termosar, 4 trekantiga muggar, 4 tallrikar, 4 förvaringsaskar (två mindre och två större). Det fanns även en budgetvariant med färre delar.

Servisen skulle kunna packas på ett optimalt sätt i hinken för att tas med på camping eller utflykt. Det fiffiga med hinken var att den även skulle kunna användas som vattenhämtare och att locket skulle kunna användas som diskbalja.

Muggarna fortsattes att tillverkas långt efter att Taffelhinken slutade att tillverkas och de fick då namnet Signatur.

På 60-talet kom det fler färger i Taffelserien och då kom även kylväskan.

Själv har jag en tom Taffelhink för att förvara hundmaten i, vacker och praktisk.

5 Responses to “Friluftsservisen Taffel – för motorfolk!”

 1. Benny says:

  Kul! Originalkartonger gör mig glad 🙂

  Jag såg en sån tom Taffelhink till salu, men köpte den inte, var det dumt kanske…? Samma färg som denna var den i alla fall!

 2. Jag älskar också originalkartonger, det blir liksom en helhet då plus all info som står på dem. Taffelhinkarna är bra att förvara saker i ex leksaker, blomjord eller varför inte förvara hund- eller kattmat i den…

 3. Stefan says:

  Otroligt snygg kartong! Lyllos din kompis!

  Själv har jag både picnic-setet och kylväskan; otroligt fina ihop! Tror tomma Taffelhinkar (med eller utan lock) skulle kunna ha många andra roliga användningsområden. Om någon har roliga Taffel-berättelser lyssnar jag gärna.

 4. Ja jag är otroooligt avundsjuk på min kompis som har denna fina Taffelhink i originalförpackning!!!

 5. så kul att få med originalkartongen och allt där till.

Leave a Reply

preload preload preload