Jul 28

I går morse bestämde jag och min man oss för att hälsa på våra vänner i  Borrby på Österlen. När vi gör sådana här små utflykter, så kan vi inte bara köra till målet utan vi måste stanna på alla loppisar och antikbodar. Vi körde från Malmö över Trelleborg längs den gamla kustvägen och första stoppet blev i Ystad, mina gamla hemtrakter! Nere vid Hamngatan i Ystad finns en loppis som aldrig varit öppen då vi varit där förut, men vi hoppades att det skulle bli annorlunda denna dag. Tyvärr var där som alla andra gånger stängt, så i Ystad blev det en promenad och wienerkorv till hundarna.

In i bilen igen och genom Sandskogen i Ystad, mot nya loppisar. Vi körde och körde och ingenstans såg vi någon efterlängtad skylt med “LOPPIS”. Strax innan Kabusa såg vi så äntligen en liten skylt med Antikt och vi svängde snabbt av och in på en liten grusväg. Efter en km kommer vi fram till en liten butik där det står STÄNGT! Inte kul! Några svordomar och sedan var vi på väg igen. Vi hann inte långt förrän vi såg denna trevliga och inbjudande skylt.

En stor bra parkering och vi och hundarna skyndade mot ingången.

När vi kom in så började mitt loppishjärta att dunka av alla fina saker som jag såg.

Själva lokalen är magnifik och är en kombinerad konsthall men även med försäljning av retrosaker. Vi hittade många fina saker, men priserna var inga direkta fyndpriser när det gällde inköp, för att sedan kunna sälja i min butik. Jag hittade dock några fina finska glas som jag köpte. Vi passade också på att fika till ett mycket bra pris och vi och hundarna njöt av bullar, sol och vacker miljö.

Nu satt vi i bilen igen och denna gången behövde vi inte köra så långt förrän vi såg nästa skylt. Nu hade vi kommit fram till en sådan där spännande trädgårdsloppis, som antingen kan vara rena bottennappet eller inte…

Ett garage och några förråd som var sprängfyllda med loppissaker och vi hittade faktiskt en del saker här. Här fanns mycket rostfritt som vi köpte och även någon vas fick följa med. Doris och Vallda som våra hundar heter, hann aldrig tröttna på att åka bil eftersom de hela tiden visste att snart ska vi få gå ut igen, snart är vi framme vid en ny loppis.

Nu hade vi svängt in på en ny liten grusväg efter att ha sett en liten skylt med “Loppis 1 km”. Väl framme, efter mer än 1 km, möttes vi av en vacker gammal byggnad fylld med loppissaker från golv till tak. Bland alla dessa mängder av saker och en supertrevlig gammal farbror, kunde jag bara hitta en tuff orange lampa för inköp. Innan jag bestämt mig för att köpa lampan hade jag dock tvekat rejält eftersom lampan hade en rejäl vit målarfläck på skärmen. Jag skrapade lite på färgen för att se hur hårt den satt och upptäckte då att det var fågelskit…

När vi kom till Löderup var vi ju bara tvungna att besöka Gröna Ladan, även om vi varit här många gånger förr. Denna gången var här väldigt utplockat men jag hittade någon teaksak och en lampa. Hundarna blev generöst bjudna på vatten.

Inne i Löderup besökte vi denna prylbod som ägs av en trevlig dam och hennes man. Här fanns mycket fina saker men det mesta var från före 50-talet och alltså inte i min genre. Fast lite köpte jag, lite fler finska glas, några krukor och en fräck förpackning från 60-talets Boda.

Väl framme vid vårt mål i Borrby, möttes vi av denna underhållande men frustrerande skylt.

Butiken såg ut att ha massor av roliga saker från 50/70-talet, men vi fick nöja oss med att fönstershoppa.

Resan från Malmö till Borrby tog sex timmar, men vi hade himla kul!

3 Responses to “Loppisrunda på Österlen”

 1. kerstin says:

  Kul att du väver in hundarnas varande och mående i loppisrundan.

 2. Peter says:

  Vilket roligt litet “reportage”. Känner igen alla ställena från mina rundor på Österlen!

  Kabusa är trevligt, men som ni upptäckte, har det blivit väldigt dyrt!!

  Retrobutiken i Borrby har jag skrivit om i tidigare inlägg. Har hittat två fina UE-vaser där, men detta är efter kanske 10 besök till butiken, varav två har lyckats vara när där är öppet 🙂

 3. Får hoppas att jag har bättre tur i Borrby nästa gång!

Leave a Reply

preload preload preload