Jul 26

Min man köpte en låda full med tennhalsband från 70-talet,  på en loppis för ett tag sedan. I går plockade jag fram dem för att montera fast kedjor i dem  och då upptäckte jag att de var stämplade. Fram med luppen och till slut hade jag lyckats tyda att de var stämplade med “Svenskt Tenn” “G:son Liedholm”. Vem är då denna G:son? Efter lite sökande på nätet kom jag fram till att Magnus G:son Liedholm föddes 1942 i Malmö men har bott i Skanör i många år. Magnus G:son Liedholm är ädelsmed och har bland annat gjort Lunds Domkyrkas nattvardssilver, silverkorset till Johanneskyrkan i Malmö och Malmö stads kulturpris i form av ett ägg på en pelare, vilket delas ut en gång per år. En aktiv man med många järn i elden…

Här är några av smyckena som snart även finns i min butik.

2 Responses to “Smycken från 70-talet”

  1. kerstin says:

    Va roligt att ha flera olika av samma smed!!

  2. Jan Johansson says:

    Det skulle vara snyggt med en väggskulptur med samma utseende som den längst till höger på samlingsbilden!

Leave a Reply

preload preload preload