Jun 19

Jag är inte en person som har lyckats spara pengar särskilt mycket eller ofta. När jag var barn sparade jag i sparbössor som tömdes en gång per år under speciella evenemang som banken i byn anordnade. Jag hade också någon annan sparbössa som barn, men om jag inte minns helt fel så tömde min storebror den… För några år sedan fick jag för mig  att fylla en vacker burk med guldtior. Det började bra och bottnen fylldes på, men lika snabbt började det nallas av samlingen när sonen behövde busspengar osv. Nu skramlar det runt fyra tior på botten av burken och de kommer säkert att snart ha omvandlats till glass.

Även om jag inte lyckas spara pengar så har jag dock lyckats spara ihop en liten samling med sparbössor och alla är italienska!!!

Här ovan ser ni en turkos elefant och en Aldo Londiinspirerad flodhäst. Nedanför en spargris av Aldo Londi.

Denna lila sparbösseklocka är nyast i samlingen, den fann min man på loppis igår.

Coolaste katten i stan, han bor hemma hos oss i bokhyllan. Även om han har ett  limmat öra så kan vi inte göra oss av med honom. Han ser ut som en tecknad serie och är charmig som få.

!

3 Responses to “Italienska sparbössor”

  1. Linda says:

    Cool Kisse

  2. sare says:

    Så himla fina sparbössor, själv hade jag den klassiska grisen. Dina var helt klart finare, älskar den turkos/blå färgen…Glad sommar

  3. Underbar katt förstår att ni behåller den, de andra sparbössorna så fina, vilka färger.

Leave a Reply

preload preload preload