Jun 05

Ett av dagens loppisfynd som jag gillar skarpt! Ljusstaken är tillverkad vid Ystad Metall och signerad med GA samt Ystad Metall. Annars är Gunnar Anders formgivning ganska anonym och det är oerhört svårt att finna något om honom i böcker eller på nätet. På mitt antikforum har vi däremot byggt upp ett rejält arkiv över hans formgivning.

Titta gärna in på PES  om ni vill veta mer om honom. Mannen bakom det obekanta Gunnar Ander.

Jag har hört att Gunnar Ander ska ha inspirerats av Piet Heins ljusstake Karlavagnen. De är båda formgivna under 50-talet och har ju vissa likheter. Eller vad tycker/tror ni?

One Response to “Mångkonstnären Gunnar Ander”

  1. Christin says:

    Visst påminner dom om varandra men då jag gillar lite mjukare former föredrar jag nog ljusstaken av Gunnar Ander. Kollade på länken till PES och såg en trekantig fast lite rundad skål som jag också hittat på loppis.Kul !

Leave a Reply

preload preload preload