May 28

Att få möjlighet att köpa så här många Spisa Ribbkoppar på en och samma gång, händer inte ofta. Att de dessutom ser ut som om de är oanvända, gör ju bara saken ännu bättre! Mannen som jag köpte dem av, hade ärvt dem av sin farmor och ingen i hans släkt förstod eller visste varför, hon hade haft så många.

I butiken så är det Stig Lindbergs Bersåkoppar som säljer bäst. Spisa Ribb kommer på delad andra plats tillsammans med andra formgivares koppar, som ex Mon Amie av Marianne Westman. Dock är Spisa Ribb min favorit, eftersom den är så stillsamt enkel och utan insmickrande krusiduller.

Spisa Ribb presenterades för allmänheten på H55 och den introducerades tillsammans med servisen Terma. Vid den här tiden ville man bort från de stora serviserna som bestod av mängder av delar och istället införa multifunktionella servisdelar. Terma var tänkt som “från spisen direkt till bordet” alltså ugnseldfast!

4 Responses to “Ett helt stim Spisa Ribb”

  1. Benny says:

    Jag blir så avis när jag ser de här, skulle gärna haft några men tycker de är lite för dyra för det mesta…snacka om tur att få tag i så många på en gång!

  2. Ja det händer nog bara en gång i livet tror jag.

  3. Ninni says:

    Åhhhh..Min klara favorit!!! Varför vann jag inte på hästarna i helgen!!!!! Grattis till “kapet”!!

Leave a Reply

preload preload preload