Apr 25

I mitt förra inlägg “Ombyte i hemmet” lovade jag att visa hur förändringen blev. Hallen har blivit en lampa fattigare men berikats med ett nytt retrotyg från Strömma. Jag tycker tyget och spegeln passar riktigt bra tillsammans.

Rummet har nu blivit vilsamt grööööönt! Ny grön ullmatta och nya kuddfodral är det som köpts nytt. Alla andra saker är bara omflyttade eller framplockade från skåp. En av gardinerna hängde tidigare som fond i hallen och allt grönt glas stod förut i kubhyllan.

Mina Festivoljusstakar av Timo Sarpaneva har åter kommit till heders och Entréskålarna av Carl Harry Stålhane har också plockats fram.

Alla Isi, Isikub och Minikubvaser av Lennart Andersson står på parad ner mot hallen.

Kubhyllan som delar av vardagsrum och kök är nu fylld med rött glas och röd keramik. Här kommer nog att fyllas på efterhand, om jag känner mig själv och min man rätt…

Matplatsen har fått ett nytt tyg som jag plockat hem från butiken. Det är Kaarina Kellomäki från Marikangas Maritextil i Finland som designar tyget. Lampan Semi är formgiven av Claus Bonderup och Thorsten Thorup för Fog /Mørup., Danmark och är från 1967. Bordet kommer från Johanson Design och stolarna är formgivna av Lindau & Lindecrantz och heter X 75-2.

Då var guidningen i mitt hem slut och ni har nu fått se hur mitt hem gick från knalligt orange till skönt grönt. Det går att förändra sitt hem med ganska enkla medel. Jag vill avsluta med några visdomsord som alltid sitter väl synliga på mitt kylskåp. Orden är Estrid Ericsons, grundaren av Svenskt Tenn i Stockholm:

“Låt aldrig hemmet bli färdigt.

Slå aldrig fast möbleringen,

arrangera ständigt om och håll

på så sätt hemmet levande”.

11 Responses to “Grönt och skönt hos mig!”

 1. sara says:

  HEEEJ!!!!

  Vad skoj att du har startat en blogg, underbart hem du har. Skulle vilja gå runt i din butik o handla loss. Ha en trevlig kväll..

 2. Linda says:

  Läckert!

 3. Tack Sara! Gillar din blogg också =))

 4. Helena says:

  Carina vad bra det blev!

 5. Tack Lena, jag blev riktigt nöjd! =))

 6. Såå snyggt, tyg allt. gillar verkligen ditt hem.

 7. kerstin says:

  Härliga tyger i rödtoner, köket en liten karamell. Tycker rummet ser lite mörkt ut , kanske beror på fotograferingen.

 8. Katrin says:

  Jätte snyggt! Vilken förändring!
  Ser riktigt vårigt ut, mycket bra tips att på ett enkelt sätt förvandla sitt hem.
  Ska genast rota bland mina tyger….

 9. Tack Katrin! Ja visst är det härligt att kunna förändra så pass mycket bara med lite tyg.

 10. Gila says:

  Åhhh så fint! Stod och bläddrade i senaste numret av Residence men hittade inte repotaget…kanske nästa nr ?

 11. Nästa nummer ska det vara. Ska komma ut om två veckor tror jag.

Leave a Reply

preload preload preload