Apr 11

Vill visa er min samling av vaserna Isi, Isikub och Minikub från Gullaskruf. Vaserna är formgivna av Lennart Andersson i slutet av 50-talet och finns i färgerna ametist (lila), kobolt (blå), indigo (blå), röd, grön, klar, opalin och turkos.

Jag har samlat på dessa vaser i ganska många år nu och anledningen är att jag gillar den enkla formen och att de är praktiska till många saker. Jag har begränsat mitt samlande till dem i klarglas och grönt, sedan har jag någon röd också som plockas fram till jul. De är perfekta att ställa blommor i och det är väldigt snyggt att bygga upp ett arrangemang med två, tre vaser. I en del av vaserna har jag samlat bärnsten, stenar och snäckor  och andra står framme för att de är så vackra när ljuset från fönstret silar igenom dem.

Här är en gammal annons från tiden då de formgavs.

Nu tror jag att jag måste diska alla vaserna. Såg att de var attans dammiga när jag ställde upp dem för att fotografera. Har man inte jobb så tar man sig …

7 Responses to “Isi, Isikub och Minikub Gullaskruf”

 1. Benny says:

  En av mina favoriter med!
  Jag börjar ha ganska många vi det här laget, mest gröna och klarglas, de är enklast att hitta, men även Indigo, rök-brun-färgade, ljus klarblå finns i min samling bl.a….sen ska det visst finnas orangea också tror jag mig minnas att en stor expert på forumet sa en gång om jag inte minns fel!

 2. Tur att de är så praktiska så att man inte behöver ha dåligt samvete för att man har så många. Jag skulle vilja ha fler röda, men tyvärr är de inte så vanliga.

 3. […] Isi, Isikub och Minikubvaser av Lennart Andersson står på parad ner mot […]

 4. Tessan says:

  Hej!

  Jag la märke till bärnstenarna – vet du ngn som säljer såna råa bärnstenar?
  Jag ska göra ett fästinghalsband till min hund – och bärnsten ska tydligen vara jäte bra emot dem:)

  Mvh Theresé Bejefalk

 5. Det enda jag vet är att färdiga halsband säljs på nätet. Du kanske kan kontakta en person som heter Leif Brost, han har sysslat med bärnsten i en massa år.

 6. Eva says:

  Hej!
  Tycker också att Isi, Isikub, MInikub är underbara (visste inte vad de kallades förut). Har bara tre gröna. Men en grön Isikub har jag haft sedan min barndom: Den har samma storlek som den gröna på bilden med Gullaskrufs varumärke tydligt synligt.

 7. Jag kan inte få nog av Isi och de andra vaserna. Jag har alla i grönt och klarglas, nu har jag börjat leta efter de bruna.

Leave a Reply

preload preload preload