Apr 09

Sitter och ser på mitt fantastiska tyg som jag har haft som gardiner i några år nu. För ett tag sedan bestämde jag att hela vardagsrummet skulle ändras, ut med det orange och in med något nytt. Nu när jag ser på gardinerna så börjar jag tveka.

Textilen är från 1973 och tillverkat på Tampella och det är Marjatta Seppälä som designat det. Mönstret heter Apia och jag har letat för att försöka hitta var detta namn kommer från. Den enda förklaring jag kan finna är att Apia kommer från staden och hamnen på Samoa och att mönstret är inspirerat av en solnedgång i Apia med träden i förgrunden.

Det finns så många fantastisk textilier från 60/70-talet och många av dem är från Finland. Det jag gillar med dem är de vågade färgkombinationerna, de stora mönstren och humorn. Jag får kanske ta ett tankevarv till innan jag plockar ner dem…

3 Responses to “Apia Marjatta Seppälä”

  1. Så snygga gardiner och lampan är helt underbar.

  2. I am very thankful to this topic because it really gives useful information `,;

Leave a Reply

preload preload preload