Apr 07

Jag sitter och bläddrar i en gammal katalog från Gunnars som jag precis har införskaffat. Här finns precis allting, från kläder till hela familjen, till köksredskap, leksaker, verktyg, möbler, textilier och prydnader.

Att försöka nå kunder genom postorder,  har funnits väldigt länge. Själv minns jag att min mor handlade på postorder. När jag var stor nog att uppskatta kläder, var det en stor höjdpunkt även för mig när säsongens Haléns eller Josefssons dök ner i brevlådan. Tyvärr så var det sällan som jag fick just de högt önskade kläderna som jag valt ut, det blev istället något praktiskt och ej för dyrt.

Den allra roligaste postorderkatalogen var nog ändå Hobbex. Den kunde jag läsa fram och baklänges tills den var alldeles sönderläst. En jul när jag sålt jultidningar och alltså hade lite egna pengar, gjorde jag mitt första inköp från Hobbex. Jag köpte en liten figur som hette “Micki – den lille storrökaren”. Micki såg ut som ett troll och var väl ca 4-5 cm hög. I munnen på honom kunde man stoppa in små cigaretter och tända på och gissa vad som hände? Jo, han blåste rökringar!

Leave a Reply

preload preload preload