Apr 05

Idag har jag varit på min första bakluckeloppis. När vi kom fram till den angivna platsen så ser vi att där finns fem försäljare – ja fem! Rejält besvikna kliver vi ur bilen och går fram till de olika säljarnas bord och upptäcker att alla utom en är så kallade proffs. Det roliga med loppisar är när privatpersoner har haft vindsröjning eller storstädning och står och säljer överblivna saker. Det tråkiga med loppisar är proffs som åker runt till alla loppisar och där man känner igen sakerna de har på sina bord och där priserna i regel ligger på samma nivå som i butiker som min egen.

Trots det klena antalet försäljare så lyckades jag ändå få med mig hem sex stycken glas av Hugo Gehlin från Gullaskruf samt en snäckskål av Hildur Haggård. När vi stod på loppisen så visste varken jag eller min man vem Hildur Haggård var, men min man hade med sig sin iPhone och kunde snabbt Googla fram fakta. Haggård levde mellan 1885-1959 och var keramiker och skulptris och verksam vid bland annat S:t Eriks Lervarufabriker. Priserna på hennes alster brukar gå för ganska höga summor, så vi får se vad denna snäckskål kan inbringa, såvida den inte hamnar på terrassen som fågelbad.

Leave a Reply

preload preload preload