Mar 24

På långt håll syns de härliga flaggorna utanför min butik som Mia på Knappologi.se har sytt åt mig. Mia syr bland annat datorfodral, sminkväskor och necessärer av gamla retrotyger vilka jag säljer i min butik.

När man kommer närmre butiken så syns mina färgglada skyltfönster. Just nu är ett fönster skyltat i enbart orange och där finns allt i från Coloraskålar, badrumsskåp, lampor, keramik och plast. Ett annat skyltfönster är klätt i vårgrönt och där finns Isikub- och Isi-vaser, muggar av Signe Persson-Melin, Coloradotallrikar och lite annat vackert grönt.

I fönster nummer tre har jag försökt göra lite påskfint genom att sätta fram gult Gefyr, blandat med Spisa Ribb, Faenza, Ruska och de helt underbara bordslamporna från Gullberg form. Slutligen tittar vi in genom fönster nummer fyra som just nu är skyltat med klarblått och turkos. Här finns bland annat Entréskålar, omärkta härliga turkosa glasvaser, brickor, burkar av Marianne Westman, en sifon för drinkbordet med mera. Något av det absolut roligaste jag vet att syssla med i butiken, är att skylta mina fönster. Oftast skyltar jag dem i en färg eller med några kontrastfärger. Inspirationen till olika färgtema hittar jag nästan alltid i mina retrotyger från 60/70-talet, där kan man se de mest fantasifulla och vågade färgkombinationerna.

En halv trappa ner på Kastellgatan 13 finns ingången till precis en sån. Välkomna in!

I morgon fortsätter guidningen hos precis en sån!

7 Responses to “Guidning hos precis en sån! del 1”

 1. Va mysigt att du skaffat en blogg. Var hos er i somras och köpte en stringtupp med färgat glas och några Mon Amiekoppar.. Väldigt trevlig affär!!
  Ska bli roligt att följa bloggen!

 2. Vad kul att du gillar både bloggen och min butik! !!

 3. Ninni says:

  Hej o hå vilken affär!!!!
  Vad stor butiken ser ut, och vilka läckra skylt fönster du har!!! Ser ut som att ett besök till malmö och din butik börjar likna ett måste!!! =)

 4. Linda says:

  Så fint, gillar att ströva hos dig

 5. Du är jättevälkommen!!!

 6. Vilken underbar affär. Kul att få se allt dina fina saker.

 7. Hade varit hemskt roligt om du kom till butiken Ninni!

Leave a Reply

preload preload preload