Mar 16

När jag nu har berättat om Fuga, så måste jag naturligtvis också nämna syskonskålarna Colora. Dessa har samma former som syskonen Fuga men de är färgade i opak glasmassa. De vanligaste färgerna är orange, gul, ärtgrön och blå men det finns även vita, svarta och röda. Sedan finns det variationer med flerfärgade, precis som med Fuga, men de är ovanliga. Dessa skålar är märkta i relief undertill med Orrefors, eller Orrefors Sweden. Vill du läsa mer så kan du gå in på mitt antikforum och läsa.

Jag slutar aldrig att förvåna mig över när dessa skålar är formgivna. När man ser på dem så tycker jag att de skriker “jag är från 60/70-talet!”, men nej så fel eftersom även dessa är formgivna av Sven Palmqvist under samma period som Fugaskålarna!

I butiken brukar jag samla alla Colora på ett bord och de blir en underbar färgklick som är svår att undgå!

4 Responses to “Älskade Colora”

 1. Ingela Lundgren says:

  Hej Carina!
  Nu börjar det bli intressant att gå in regelbundet i din blogg. Jag lär mig något nytt varje dag och så får jag inblick i en “lumpkärrings” huvud;) Ser framemot dina framtida inlägg. Lycka till.

 2. Tack Ingela vad glad jag blir!!!

 3. My says:

  Hej! Jag har varit och kollat in en skål från colora, en orange. Jag funderar på att köpa den men undrar om den är äkta eftersom den ej är stämplad eller signerad? Men det kanske dom ej är undertill?
  Måtten är; 94 mm upptill, 45 mm bas, 30 mm hög.

  Tacksam för svar på mail! Mvh My

 4. Det händer ganska ofta att stämpeln inte syns.

Leave a Reply

preload preload preload