Mar 11

Tittade ikväll på Antikrundan och blev riktigt glad när det kom ett inslag om Signe Persson-Melin. Jag blir alltid glad när jag ser eller träffar henne. Hon är en mycket trevlig och kunnig person och så liknar hon min mor väldigt mycket, eller tvärtom…

I inslaget på Antikrundan så gjordes en snabbguidning från hennes utställning på Kulturen i Lund. Bland annat så visades en glimt av hennes Kvadratserie. Denna serie med burkar med korklock för kryddor och sill började säljas på Boda 1967 och utökades med brännvinsflaska och kannor. Boda glasbruk hade då en tuff period med sviktande försäljning och just Kvadratserien fick faktiskt glasbruket på fötter igen. Efterfrågan blev så stor att de inte hann med i tillverkningen.

I julas så serverades all vår sill här hemma i just Sill i Kvadrat! Nu förvaras godis och jordnötter i burkarna.

Jag kan tipsa om en dokumentationstråd om Signe Persson-Melin på mitt antikforum.

4 Responses to “Funktion i kvadrat”

  1. Nicki says:

    Väldigt intressant skrivet! Du kan tom få en tonåring att bli intresserad av glasburkar 😀 haha

  2. Det var inget dåligt beröm, tack för det!

  3. Malin says:

    Hej Carina!
    Jag blev så glad när jag såg programmet med Signe! Hon verkar så “varm och go” och tänk så många vackra och inspirerande ting hon har gjort under årens lopp!

  4. …och gör fortfarande!

Leave a Reply

preload preload preload