Sidan 1 av 2 1 2 SistaSista
Resultat 1 till 10 av 14

Ämne: Eslau

 1. #1

  Eslau

  Hej,

  Når jeg søger i PES med ordet Eslau, kan jeg ikke se nogen tydelig tråd med overskriften Eslau, selvom der er skrevet en del om Eslau. Jeg prøver derfor at starte en tråd, hvor det er muligt at vise flere föremål fra Eslau. Jeg har en vase fra Eslau, købt for mange år siden på loppis, med Eslau skrevet i hånden tillige med Nethes signatur (navnet). Den er 12 cm høj.

  Jeg viser min vas samt en dunk set på loppis, også fra Eslau. En ældre sag, og hvor der står til Bode Willumsen!

  "Bode Willumsen virkede som maler, billedhugger og har gjort sig særlig bemærket i sit arbejde med keramikken"(1895-1987)
  (Keramik i lange baner" side 183, afsnittet om ham er fra side 178-189). Hvordan kan det være, at der står hans navn på? Har de været venner? Har Bode W. været interesseret i motivet med ridderen? Ja, hvem ved!
  Bifogade bilder Bifogade bilder        

 2. #2
  Forsat dokumentation, jeg viser her en helt anden stilart! (Set på loppis)

  Fad med et eksotisk kvindeansigt. Her er Eslau også håndskrevet og med Nethes (for Agnethe Sørensen, porcelænsmalerinde og brødrenes kusine) signatur. Fadet kan være fra 1940´erne eller 1950´erne.
  Bifogade bilder Bifogade bilder    

 3. #3
  Forsat dokumentation:

  Der findes en lille jubilæumsbog, som fortæller historien om Eslau 1944-1994. Den er skrevet af Jørgen Bjerre, udgivet af Eslau/ Sengeløse 1994. I det følgende viser jeg foto med oplysninger fra bogen.

  Jeg viser bogen samt de 2 logoer, det først anvendte, hvor der ikke nævnes hvem der har designet det, og derefter det nye logo fra 1953, designet af Jens Quistgaard.
  Bifogade bilder Bifogade bilder      

 4. #4
  Tidlige arbejder fra Eslau:

  Bogen " Eslau 1944-1994" viser nogle få tidlige föremål fra Eslau, og de er rigtig fine! Den store gulvvase med blade er dekoreret af Nethe Sørensen og de små blå vaser er beskrevet som værende fra deres første glasurbrændning 28.12.1943 !
  Bifogade bilder Bifogade bilder    

 5. #5
  Forsat dokumentation fra bogen "Eslau 1944-1994", side 58-59:

  Der er vist 2 gyldenrøde vaser, og det beskrives, at "Esbern var en sand mester i at beherske glasur-teknikken". Den smalleste af vaserne er fra 1984 og den mere mørke og brede vase er en unika fra 1990.
  Bifogade bilder Bifogade bilder    

 6. #6
  Jeg forsøger igen med et af fotoene, som ikke blev så godt i farven m.v.
  Bifogade bilder Bifogade bilder  

 7. #7
  En sørgelig historie !

  I sidste uge så jeg et fint lille fad fra Eslau med en fisk. Fisken lignede den som var på fotoet af en vase, fra den første brænding i dec. 1943, i bogen om Eslau. (også vist her) Bagpå på fadet stod Eslau 1 samt Nethe ! Fisken må have været Nethes første dekorationsarbejde for Eslau og jeg syntes, at dekorationens streg og glasur var vældig fin.

  Da jeg ville købe fadet, kunne det ikke lade sig gøre, fordi der var en priskode på fadet, som ikke passede til butikken. Fadet skulle derfor står på en særlig hylde, hvor ejeren kunne finde den. Jeg satte mit navn og tlf.nummer med besked om, at jeg var interesseret i at købe det lille fad.

  Da jeg næste gang kom til loppisbutikken og ikke kunne finde fadet spurgte jeg en medarbejder om fadet med den lille fisk - og han svarede, at det netop var blevet smadret ved et uheld! Jeg fik lov til at se og fotografere de sørgelige rester. Heldigvis tog jeg et foto, da fadet var helt og fint - men nu ved jeg hvad jeg helt konkret kan se efter på sommerens loppemarkeder…….
  Bifogade bilder Bifogade bilder        

 8. #8
  Her er en lille mokkakop fra Eslau. Den hører til deres første producerede stel, designet i 1949 af Per Linnemann-Schmidt (1912-1999). Det er en let og meget skrøbelig lille kop, som let kan gå i stykker! Det ældre foto er fra bogen om Eslau, og den findes ligeledes på Eslaus´ hjemmeside.
  Bifogade bilder Bifogade bilder      

 9. #9
  Tack för du visar bilder på denna vackra keramik som håller hög kvallite


 10. #10
  rörd keramikvän Gideons avatar
  Reg.datum
  aug 2005
  Inlägg
  7 464
  Instämmer med Maria.
  Det är värdefull information och dokumentation Du förmedlar, DanskeBodil.

  Jag vet att jag har några saker från Eslau, men dessa är nedpackade sedan länge. När tillfället kommer, ska dessa fotograferas och läggas in här.

Ämnesinformation

Användare som tittar på det här ämnet

Det är för närvarande 1 användare som tittar på det här ämnet. (0 medlemmar och 1 gäster)

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •