Resultat 1 till 10 av 10

Ämne: Kalle Knopp...

  1. #1
    Seniormedlem Kim von Platens avatar
    Reg.datum
    okt 2009
    Ort
    Stockholm/Öregrund
    Inlägg
    8 085

    Kalle Knopp...

    Hallon,
    Promenaden till brevlådan idag blev 10 min längre än vanligen. Flera år sedan Karl Johan visade hatten i
    Norra Roslagens Famn....
    So long....
    PS. Svårt att säga stopp
    när man börjat plocka knopp.
    Bifogade bilder Bifogade bilder  
    Senast redigerat av Kim von Platen den 2016-08-26 klockan 15:38.

  2. #2
    Seniormedlem TinaSands avatar
    Reg.datum
    maj 2007
    Ort
    Blekinge
    Inlägg
    1 258
    Hej Kim,
    En bild som gör mig glad . Hoppas det blev en smakfull måltid.
    Varm hälsning Tina

  3. #3
    Seniormedlem prylsnubbens avatar
    Reg.datum
    mar 2009
    Ort
    Saltsjö-Boo, Nacka
    Inlägg
    9 551
    Grattis Kimmen (trots att jag blir grön av avund), här nere i Saltsjö-Boo
    hittar jag ingen svamp överhuvudtaget, hittills vill säga. Men skam den
    som ger sig......
    Mitt bästa Karl-Johan tips är att skiva den fina noggrant rensade svampen
    i ca 1mm tunna skivor, torka 20min i 50-75 grader i ugnen (svamptork är
    så klart allra bäst). Sedan låter Du den eftertorka något dygn tills den är
    knastertorr, varefter Du mal den till fint svampmjöl på en vanlig mandel-
    kvarn. Mjölet använder Du sedan till att göra supergoda såser till allt slags
    kött, passar bäst till nöt och viltkött. Svampmjölet håller sig x-antal år i en
    tättslutande burk. Bon appetit och salut från Boo.

  4. #4
    Seniormedlem Kim von Platens avatar
    Reg.datum
    okt 2009
    Ort
    Stockholm/Öregrund
    Inlägg
    8 085
    Citat Ursprungligen postat av prylsnubben Visa inlägg
    Grattis Kimmen (trots att jag blir grön av avund), här nere i Saltsjö-Boo
    hittar jag ingen svamp överhuvudtaget, hittills vill säga. Men skam den
    som ger sig......
    Mitt bästa Karl-Johan tips är att skiva den fina noggrant rensade svampen
    i ca 1mm tunna skivor, torka 20min i 50-75 grader i ugnen (svamptork är
    så klart allra bäst). Sedan låter Du den eftertorka något dygn tills den är
    knastertorr, varefter Du mal den till fint svampmjöl på en vanlig mandel-
    kvarn. Mjölet använder Du sedan till att göra supergoda såser till allt slags
    kött, passar bäst till nöt och viltkött. Svampmjölet håller sig x-antal år i en
    tättslutande burk. Bon appetit och salut från Boo.
    Hallonrött band,

    "Ingen rast och ingen ro
    visst finns knopp i Saltsjö-Boo
    och om du är riktigt snäll
    tittar fram: Herr Kantarell
    Tack för tipset, rent mjöl i påsen
    smakar smaskens, hmmm..å sen
    sitt ner på bänken, och var lugn
    vi har världens största ugn"

    So long
    Kim
    Bifogade bilder Bifogade bilder  

  5. #5
    Seniormedlem Kim von Platens avatar
    Reg.datum
    okt 2009
    Ort
    Stockholm/Öregrund
    Inlägg
    8 085

    Svakplek, sju sorter...gissa.

    Hallå i svampskogen,
    Tänkte bjuda på svampmacka, blandsvamp, Sju olika. Rensade och klara. Frågan är: Vilka svampar/arter handlar det om?
    Det finns rätt många svampexperter i Pesanien som tycks lida av tystnadsplikt. Svamp är gott... kom igen. Först med sju rätt får en liten present.
    PS. Och vad heter den dekorativa ruskan?
    Bifogade bilder Bifogade bilder  

  6. #6
    Seniormedlem prylsnubbens avatar
    Reg.datum
    mar 2009
    Ort
    Saltsjö-Boo, Nacka
    Inlägg
    9 551

    Svårt detta Kimmen, men...

    ett tappert försök:
    -Nejlikbroskskivling
    -Gul kantarell
    -Stensopp
    -Trattkantarell
    -Blodriska
    -Citrongul slemskivling
    -Fårticka
    och möjligen Kroton, säkert fel.

  7. #7
    Seniormedlem Lars Ms avatar
    Reg.datum
    apr 2009
    Ort
    Varberg
    Inlägg
    3 988
    Snubben hann före men jag drar till med gul kantarell, trattkantarell, blodriska, smörsopp, brunsopp, champinjon och möjligen nejlikbroskskivling. Ruskigt svårt med bladverket!

  8. #8
    Seniormedlem prylsnubbens avatar
    Reg.datum
    mar 2009
    Ort
    Saltsjö-Boo, Nacka
    Inlägg
    9 551
    Smörsopp såklart, det slog nog lite slint när jag sa Fårticka,
    den blir väl gul först efter tillagningen vill jag minnas..........

  9. #9
    Seniormedlem Kim von Platens avatar
    Reg.datum
    okt 2009
    Ort
    Stockholm/Öregrund
    Inlägg
    8 085

    Sju rätt...

    Hallå svampvänner,
    Trodde frågeleken skulle vara knepig då man sällan ser svamparna rensade och skurna. Vi har samlat alla rätt svar:

    -Nejlikbroskskivling
    -Gul kantarell
    -Stensopp
    -Trattkantarell
    -Blodriska
    -Fårticka
    -Champinjon
    -Smörsopp

    Mackan smakade väl. Saknade aspsoppen. Tack för svar till Snubben och Lars.
    Kim

  10. #10
    Seniormedlem Kim von Platens avatar
    Reg.datum
    okt 2009
    Ort
    Stockholm/Öregrund
    Inlägg
    8 085

    Rallarros i höstskrud....

    Hallå
    Mjölke, mjölkört eller rallarros (Chamerion angustifolium) är en flerårig ört i familjen dunörtsväxter. Namnen mjölke och mjölkört kommer av att växten har antagits befordra mjölkavsöndringen hos kor. Växer på banvallar och strandängar. Sprider glädje nästan året om.

    So long...
    Bifogade bilder Bifogade bilder  

Ämnesinformation

Användare som tittar på det här ämnet

Det är för närvarande 1 användare som tittar på det här ämnet. (0 medlemmar och 1 gäster)

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •